Andele

I Danmark har mange virksomheder en andelsstruktur, hvor andelshaverne har en økonomisk interesse i virksomheden. Andelsvirksomhederne er typisk små og mellemstore virksomheder, og andelshavernes indflydelse afhænger af størrelsen af deres andel.

Andelsvirksomheder har en række fordele i forhold til aktieselskaber. Andelshaverne har typisk en mere direkte indflydelse på virksomheden. Desuden er der ofte en større loyalitet mellem andelshaverne og virksomheden, da andelshaverne ofte er medarbejdere eller kunder i virksomheden.

Hvad skal man være opmærksom på?

Hvis man bliver tilbudt at købe andele, f.eks. i en virksomhed som man selv arbejder i, kan det være en god ide at være opmærksom på nogle ting. Først og fremmst vil det være en fordel at tjekke tidligere årsregnskaber og budgetter, så du er opmærksom på hvilken vej firmaet går. Du kan også forhøre dig i firmaet og høre om andre har fået ligende tilbud, om det er i et led i generationsskifte eller noget tredje. Afslutningsvis er det vigtigt at du får dokumentation på dit køb og følger din mavefornemmelse.

Hvis du er blevet tilbudt at købe andele i en virksomhed, fordi du er ansat eller noget andet, kan det i begge tilfælde overvejes om der skal skiftes et holdingselskab. På den måde kan du købe ejerandelene gennem holdingselskabet. Ordnet kan man sige, jo større beløb der er tale om, jo bedre ville det være at bruge et holdingselskab.

Lad Lexly hjælpe dig med at få styr på dine andele

Har du brug for hjælp og vejledning til køb eller salg af andele og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en andelsstruktur?

Ved at have en andelsstruktur, er der mulighed for at organisere ejerskabet af virksomheden og den økonomiske forening. Måden herpå kan anvendes af alle typer virksomheder.

Hvad er fordelene ved andele?

Ved en andelsstruktur, kan man som virksomhed eller individ være medejer, stemme om beslutninger og få del i overskuddet.

Hvad er forskellen fra andele til andre selskabsformer?

Ved at have muligheden for at købe andele, tjener andelsselskabet dets medlemmers interesse ved at give et økonomisk afkast.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis