Baggrund

Anpartsoverdragelsesaftale

Den nemmeste, hurtigste og bedste anpartsoverdragelsesaftale finder du her hos Lexly. Den tager få minutter at udfylde, og sikrer dig en lige så juridisk skarp og grundig overdragelsesaftale, som hvis du var gået til en advokat.

BEMÆRK! På trods af sit navn, kan denne aftale det også anvendes som en aktieoverdragelsessaftale for aktieselskaber.

Tager 10 minutter
Kan downloades med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Lav online
599 kr.
Med jurist
Fra 2.495 kr.

Pris

599 kr.

Ekskl. moms

Opret anpartsoverdragelsesaftale nu Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er en anpartsoverdagelsesaftale?

En anpartsoverdragelseaftale er, som ordet beskriver det, en aftale om overdragelse af kapitalandelene i et selskab. En anpartsoverdragelsesaftale kan både bruges i aktieselskaber (A/S) og i anpartsselskaber (ApS). Aftalen fastlægger de vilkår og betingelser, der gælder for overdragelsen af kapitalandelene, herunder:

Anpartsoverdragelsesaftalen behøver ikke nødvendigvis være kompliceret. Alligevel skal dokumentet overholde de almindelige formelle procedurer, der er lagt for dagen i selskabets vedtægter og en eventuelt allerede oprettet ejeraftale.

Når der sker overdragelse, vil køber uden videre overtage hele eller dele af virksomheden, herunder dertilhørende rettigheder og forpligtelser i forhold til blandt andet personale, leverandører, kunder mv. Dette er en fordel, da der således ikke er et behov for at skulle udarbejde nye ansættelses- og leverandørkontrakter, da personalet og leverandørerne fortsat arbejder for og leverer til den samme juridiske person, altså selskabet.

Når der er tale om overdragelse af kapitalandele, er det aktionærerne/anpartshaverne, der er sælger, hvor det ved overdragelse af aktiver/aktiviteter er selskabet, der er sælger. Lexly kan hjælpe med udarbejdelse af anpartsoverdragelsesaftale.

Hvad er vigtigt at være opmærksom på?

 • Afhængigt af selskabets vedtægter kan det kræve samtykke fra selskabets bestyrelse eller generalforsamling at afhænde ens ejerandele/anparter.
 • Selskabet skal under alle omstændigheder gøres opmærksom på anpartsoverdragelsen, jf. selskabslovens § 65. Hvis dette ikke sker, forbeholder overdragerens kreditorer sig muligheden til at gøre udlæg i selskabsandelene.
 • Der kan i tilfælde af drag-along klausuler eller tag-along klausuler, afhængigt af ejeraftalen, være visse regler for anpartsoverdragelsen. Det er vigtigt at være opmærksom disse omstændigheder, og det kan anbefales at søge rådgivning herom i forbindelse med udformningen og gennemførelsen af anpartsoverdragelsen.

Hvordan kommer jeg i gang med min anpartsoverdragelsesaftale?

Med Lexlys smarte dokumentgenerator kan du selv generere din egen skræddersyede anpartsoverdragelsesaftale fra bunden og underskrive det online. Dokumentet er efter oprettelsen gemt på din profil, hvor du frit kan dele, downloade og opbevare det efter behov.

Kom i gang ved at klikke på knappen ovenfor. Du har efterfølgende mulighed for at tilkøbe en gennemgang, tilpasning eller anden hjælp fra vores juridiske eksperter.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Relaterede services

Anpartshaveroverenskomst

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en anpartsoverdragelse?

En anpartsoverdragelseaftale er, som ordet beskriver det, en aftale om overdragelse af kapitalandelene i et selskab. En anpartsoverdragelsesaftale kan både bruges i aktieselskaber (A/S) og i anpartsselskaber (ApS)

Hvordan overdrager du anparter i et ApS?

Udgangspunktet er at anparter i et ApS frit kan omsættes, ligesom ethvert andet aktiv. Du kan derfor overføre ejerskabet af en anpart fra en ejer til en anden. Ejeren kan både være en fysisk person eller et selskab. Når du overdrager anparter, så bør du lave en overdragelsesaftale – også kaldet en anpartsoverdragelsesaftale. 

Hvad indeholder en anpartsoverdragelsesaftale?

En anpartsoverdragelsesaftale beskriver, hvem køber og sælger er, hvor mange anparter, der skal overdrages, prisen, overdragelsesdagen m.m.

Lav online
599 kr.
Med jurist
Fra 2.495 kr.

Pris

599 kr.

Ekskl. moms

Opret anpartsoverdragelsesaftale nu Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis