Baggrund

Skifteretsattest

Der er ofte mange ting at tage stilling til efter en afgår ved døden – både juridisk og praktisk. En skifteretsattest er dit eller dine medarvingers bevis for, at I må disponere over afdødes formue og eventuel ejendom. Skifteretsattest er en dokumentation for, at du har ret til at eje et hus eller en andel i et hus. Hos Legalhero kan vi finde den løsning der passer netop dig.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til skifteretsattest
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Hvad er en skifteretsattest?

Når du skal have et bo udleveret af Skifteretten, skal der udstedes en skifteretsattest. En skifteretsattest er et juridisk dokument der udstedes af Skifteretten og giver arvingerne bevis på at de kan råde over afdødes bo. Dokumentet er vigtigt, da det ikke er lovligt at råde over afdødes ejendele før dokumentet er på plads. Med skifteretsattesten i hånden er der tilladelse til at rydde afdødes bo inden boet er gjort op - dette kræver dog enighed blandt alle arvinger.

Hvornår skal man bruge en skifteretsattest?

Du skal bruge en skifteretsattest, når du sælger eller køber et hus. Skifteretten er den myndighed, der udsteder skifteretsattesten. Skifteretten kan også give dig råd og vejledning om, hvordan du bruger skifteretsattesten.

Med en skifteretsattest i hånden kan du eksempelvis hæve penge på afdødes konti og sælge afdødes værdier. Med skifteretsattesten følger også nogle pligter - herunder at betale afdødes gæld, retsafgifter, skat og boafgift.

Skifteretsattesten udstedes til alle arvinger, men der også mulighed for at give fuldmagt til enkelte arvinger - en skiftefuldmagt.

Tinglysning af skifteretsattesten

En tinglysning af skifteretsattesten kan i nogle tilfælde gøre det nemmere at disponere over afdødes ejendom. Når Skifteretsattesten tinglyses, bliver arvingerne eller den efterladte ægtefælle registreret som medejere af ejendommen. Når du er registreret som medejer kan du både sælge afdødes ejendom, belåne ejendommen mm.

Tinglysning dækker over den offentlige registrering af ejendommen og foregår ved Tinglysningsretten. Det er dog ikke et krav at en skifteretsattest skal tinglyses, men kan gøre processen mindre besværligt.

Lad Legalhero hjælpe dig med skifteretsattesten

Har du brug for hjælp og vejledning vedrørende skifteretsattesten og er du i tvivl om hvordan det fungerer? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i boligkøb, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen, og eventuelt tilhørende materiale, bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et en skifteretsattest?

Skifteretsattesten er et juridisk dokument udstedt til arvinger efter et dødsfald. Dokumentet indeholder bl.a. oplysninger om, hvordan boet skal forvaltes, boets aktiver og hvem der må råde over boet.

Hvem skal have skifteretsattesten?

Skifteretsattesten er et juridisk dokument udstedet til afdødes arvinger af Skifteretten. Hvis du som arving ønsker at foretage dispositioner i huset, skal der udstedes en skifteretsattest før du eksempelvis må fjerne eller sælge indbo, hæve penge mm.

Hvad laver skifteretten?

Når en person afgår ved døden, vil Skifteretten i afdødes retskreds få besked fra Kirkeministeriet efter dødsfaldet er anmeldt. Ved død spærres alle konti, værdier og de ejendele som afdøde måtte have. Derefter kræver det skifterettens godkendelse for at foretage disse dispositioner.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til skifteretsattest
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis