Baggrund

Bestyrelseskontrakt

På trods af at det ikke er et lovkrav at have en bestyrelse (i anpartsselskaber), vælger de fleste selskaber at have en bestyrelse. Når der skal indsættes en bestyrelse gøres dette på selskabets generalforsamling, og der udarbejdes en bestyrelseskontrakt til at regulere ansættelsesforholdet for hver enkelt  bestyrelsesmedlem.

Lexlys bestyrelseskontrakt sikrer dig, at du ikke overser noget. Ved at besvare spørgsmålene i dokumentgeneratoren, tager du stilling til alle vigtige juridiske forhold – og så formulerer vi dem for dig som juridisk gyldige og korrekte klausuler.

Tager 10 minutter
Kan downloades med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Lav online
349 kr.
Med jurist
Fra 3.599 kr.

Pris

349 kr.

Ekskl. moms

Sikker og hurtig oprettelse af kontrakt.

Opret bestyrelseskontrakt nu. Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er en bestyrelse?

En bestyrelse er et organ i en virksomhed eller en organisation, der har til formål at overvåge og vejlede virksomhedens ledelse samt træffe beslutninger om dens strategiske retning. Bestyrelsens medlemmer vælges typisk af selskabets ejere eller aktionærer og har ansvaret for at repræsentere disse ejeres interesser.

Bestyrelsen sikrer, at selskabets ledelse, ofte i form af en direktion, handler i overensstemmelse med selskabets mål og værdier samt overholder gældende lovgivning og bedste praksis. Ud over det overordnede tilsyn med ledelsen, kan bestyrelsens roller og forpligtelser omfatte godkendelse af større finansielle beslutninger, ansættelse og afskedigelse af ledende medarbejdere og sikring af selskabets langsigtede bæredygtighed.

Det er afgørende for enhver virksomhed at have en kompetent og engageret bestyrelse, da denne spiller en nøglerolle i selskabets succes og stabilitet.

Hvad er vigtigt at være opmærksom på?

Når der skal indsættes en bestyrelse, skal bestyrelsen vælges på selskabets generalforsamling bestående af selskabets ejere. I tilfælde af, at selskabet kun har en direktion, skal generalforsamlingen stemme om en ændring af ledelsesmodellen. Det vil sige, at selskabet går fra kun at ledes fra en direktion til at ledes af fx en direktion og en bestyrelse i fællesskab.

Beslutningen, der træffes på generalforsamlingen, skal indføres i selskabets vedtægter. Endvidere skal selskabets tegningsregel opdateres.

Trinvist kan denne proces inddeles i følgende:

 • Beslutning: Selskabets generalforsamling skal stemme om og beslutte oprettelsen af bestyrelsen. Der skal minimum udpeges og vælges 3 medlemmer.
 • Vedtægter: Beslutningen fra generalforsamlingen skal indføres i selskabets vedtægter, og tegningsreglen skal opdateres.
 • Registrering: Selve oprettelsen af bestyrelsen realiseres ved, at beslutningen registreres hos Erhvervsstyrelsen. Dette gøres ved at vedhæfte beslutningsreferatet fra generalforsamlingen (generalforsamlingsprotokollat) samt de opdaterede vedtægter på virk.dk.

Hvordan kommer jeg i gang med min bestyrelseskontrakt?

Med Lexlys smarte dokumentgenerator kan du selv generere din egen skræddersyede bestyrelseskontrakt fra bunden og underskrive den online. Dokumentet er efter oprettelsen gemt på din profil, hvor du frit kan dele, downloade og opbevare det efter behov.

Du har efterfølgende mulighed for at tilkøbe en gennemgang, tilpasning eller anden hjælp fra vores juridiske eksperter.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Relaterede services

Ændring i bestyrelse

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor udarbejde en bestyrelseskontrakt?

Et bestyrelsesmedlem bliver valgt af generalforsamlingen, som kan afsættes til enhver tid. Derfor er der ikke et klassisk ansættelsesforhold som f.eks. en direktøransættelse. Bestyrelseskontrakten er vigtigt, da den bl.a. er med til at afstemme forventningerne til bestyrelsesarbejdet, så man undgår udfordringerne med den daglige ledelse.

Hvad indeholder en bestyrelseskontrakt?

Bestyrelseskontrakten skal indeholde forventninger og opgaverne for det enkelte medlem. Herudover er det vigtigt at have størrelsen på honoraret og betingelserne for honoraret afklaret i kontrakten, for at undgå uoverensstemmelser og misforståelser senere hen.

Hvad laver en bestyrelse?

En bestyrelse fungerer, sammen med direktionen, som selskabets ledelse. Bestyrelsen har ofte ansvaret for den overordnede ledelse og strategi. Bestyrelsen skal ligeledes føre tilsyn med direktionens ledelse.

Lav online
349 kr.
Med jurist
Fra 3.599 kr.

Pris

349 kr.

Ekskl. moms

Sikker og hurtig oprettelse af kontrakt.

Opret bestyrelseskontrakt nu. Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis