Baggrund

Påkravsbrev

Når du har en pengefordring til gode, som ikke bliver betalt til tiden, er det vigtigt, at du får sendt skyldneren et påkravsbrev efter, at du har sendt vedkommende tre rykkerbreve (ikke et krav men almen praksis).

Tager 10 minutter
Kan downloades med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Lav online
99 kr.
Med jurist
Fra 3.592 kr.

Pris

99 kr.

Ekskl. moms

Opret påkravsbrev nu Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er et påkravsbrev?

Et påkravsbrev er formel juridiske skrivelse, hvori der gøres krav på en pengefordring. Det er med andre ord et brev, der informer en skyldner om, at skylderen har et udestående beløb, som forfalder til betaling.

Et påkravsbrev går under flere forskellige udtryk, og det er i daglig tale også kendt som et inkassovarsel. Som kreditor har man mulighed for at sende tre rykkerskrivelser, forinden man sender et påkravsbrev. Hver rykkerskrivelse på maks være behæftet med et gebyr på 100,00 kr.

Det er ikke et krav, at man fremsender rykkere, forinden fremsendelsen af et påkravsbrev, men det er almindelig praksis, at man gør dette. Dette anses for god skik, og det giver skyldneren den bedste mulighed for at vurdere sit krav.

Hvordan kommer jeg i gang?

Med vores smarte dokumentgenerator kan du generere dit skræddersyede påkravsbrev på blot 10 minutter. Alt det kræver er, at du besvarer spørgsmålene – og så vil du løbende kunne se dit påkravsbrev blive udfærdiget.

Husk at du desuden altid kan tilkøbe rådgivning fra en af vores juridiske eksperter. Uanset om der ønskes en generel rådgivning om, hvilke forhold opmærksomheden skal henledes på i forbindelse med udarbejdelsen af et påkravsbrev, eller om der ønskes en egentlig hjælp til udarbejdelse af dokumentet, så er det alt sammen noget, vi hos Lexly kan hjælpe med. Vi leverer ikke blot juridisk rådgivning, vi har også stor opmærksomhed på de forretningsmæssige aspekter, der gør sig gældende i den enkelte situation.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et påkravsbrev?

Et påkravsbrev er formel juridiske skrivelse, hvori der gøres krav på en pengefordring fra en kreditor. Man kan f.eks. bruge et påkravsbrev, hvis en lejer ikke betaler husleje. Påkravet skal indeholde en opkrævning af de betalingspligtige ydelser.

Hvad skal en påkravsskrivelse indeholde?

Påkravet skal indeholde en detaljeret og præcis opgørelse over det skyldige beløb. Derudover skal der være angivet en frist, hvor skylderen skal betale inden denne dato. Fristen skal være mindst 10 dage fra afsendelsen af påkravsskrivelsen.

Hvornår kan man bruge et påkravsbrev?

Man kan bl.a. bruge et påkravsbrev hvis du mangler at få udbetalt løn. I dette tilfælde skal påkravsbrevet gøre krav på x antal manglende lønudbetalinger. Du kan også sende et påkravsbrev, hvis du som udlejer oplever at din lever ikke betaler sin husleje.

Lav online
99 kr.
Med jurist
Fra 3.592 kr.

Pris

99 kr.

Ekskl. moms

Opret påkravsbrev nu Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis