Baggrund

Rykkerbrev

Hvis man har penge, der stadig er hos en skyldner, og skyldner endnu ikke har eller nægter at betale, så er det tid til at få lavet et rykkerbrev og sendt afsted.

Rykkerbrevet lader dig opkræve rykkergebyrer og er en forudsætning for, at du kan indbringe dit krav for Fogedretten.

Tager 10 minutter
Kan downloades med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Lav online
99 kr.
Med jurist
Fra 1.796 kr.

Pris

99 kr.

Ekskl. moms

Opret rykkerbrev nu Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er et rykkerbrev?

Et rykkerbrev bliver anvendt, når man som kreditor har udstedt en regning til en kunde, som ikke har betalt til tiden. Det fungerer som en påmindelse og må først sendes efter betalingen er forfalden til betaling.

Et rykkerbrev er et påkrav og skal sendes, forinden sagen kan sendes til inkasso. Der skal afgives en frist på minimum 10 dage fra afsendelsen af rykkerbrevet. Heri skal det tilføres, at hvis skyldner ikke betaler, vil denne påføres yderligere omkostninger. I rykkerbrevet skal man afgive alle oplysninger, som er nødvendige for debitors bedømmelse af sagen.

En kreditor må maksimalt sende tre rykkerbreve, når der opkræves rykkergebyr. Dette udgangspunkt gælder dog ikke, hvis rykkerbrevene ikke indeholder rykkergebyrer, så længe det ikke fremstår chikanerende. Efter tre rykkerbreve, må kreditor inddrage Fogedretten.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Renter

Renter må kræves fra forfaldsdatoen. Forfaldsdatoen er dagen efter den sidste rettidige betalingsdato. Renten skal tydeligt angives og beregnes i et rykkerbrev og må ikke overstige Nationalbankens officielle udlånsrente (0,5 % i 2019), hertil plus 8%.

Gebyrer

Rykkerbreve må altid højest udgøre kr. 100 i gebyrer, hvoraf der ikke tillægges moms. Disse må maksimalt opkræves 3 gange, hvoraf der mindst skal have gået 10 dage mellem hvert rykkerbrev, når dette indeholder et rykkergebyr.

Hvordan kommer jeg i gang med at udarbejde et rykkerbrev?

Med vores smarte dokumentgenerator, kan du nemt og hurtigt generere dit 100% juridisk gyldigt rykkerbrev. Alt det kræver er, at du besvarer spørgsmålene i generatoren – og så vil du kunne følge med i, hvordan vi løbende bygger dit rykkerbrev.

Får du brug for hjælp kan du altid tilkøbe juridisk rådgivning fra nogle af vores juridiske rådgivere, der er eksperter i pengeopkrævning og aftaleret.

Har du nogen spørgsmål, eller er du i tvivl om noget, kan du altid give os et kald.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et rykkerbrev?

Et rykkerbrev indeholder ofte et inkassovarsel, som er en påmindelse, som du sender til skyldner for at gøre opmærksom på, at dit pengekrav ikke er betalt. Skyldner skal modtage et inkassovarsel, før dit krav kan overgå til inkasso.

Hvad er fristen i et inkassovarsel?

For at inkassovarslet opfylder lovens krav, skal varslet indeholde en frist om betaling på 10 dage.

Hvordan udarbejder jeg et rykkerbrev?

Hos Lexly står vi klar til at hjælpe dig med dit rykkerbrev, så du kan få dine penge igen. Du kan benytte vores smarte dokumentgenerator, så du nemt og hurtigt kan generere dit 100% juridisk gyldigt rykkerbrev.

Lav online
99 kr.
Med jurist
Fra 1.796 kr.

Pris

99 kr.

Ekskl. moms

Opret rykkerbrev nu Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis