Baggrund

Abonnementsaftale

Hvis du driver en virksomhed som tilbyder abonnementsforretning, er det vigtigt du kender reglerne. Hvis ikke, kan det koste din virksomhed dyrt både økonomisk og på tilliden. Hos Lexly sikrer vi sammen med din virksomhed, at du overholder alt relevant lovgivning – så du kan drive din virksomhed sikkert videre.

Tager 10 minutter
Kan downloades med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Lav online
599 kr.
Med jurist
Fra 1.796 kr.

Pris

599 kr.

Ekskl. moms

Opret abonnementsaftale Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er et abonnement?

Abonnementsaftale- og vilkår er noget næsten alle forbrugere støder på når du tegner et abonnement hos en virksomhed. Et abonnement er en aftale mellem en virksomhed og en kunde om en bestemt ydelse/varer, som sker mod betaling. Ofte forbinder man abonnementer med f.eks. streaming, fitnesscentre og mobiltelefoner, som tilsammen leverer forskellige ydelser og varer. Det kan f.eks. være abonnement hos en avis, hvor du betaler et bestemt beløb for at få avisen leveret til din hoveddør. Hvor mange gange kunden får varen eller ydelsen er oftest fastsat før indgåelse af aftale.

Hvad skal virksomheden være opmærksom på ved et abonnement?

Det er virksomhedens opgave at tydeliggøre overfor for kunden, når der bliver indgået en abonnementsaftale og ikke blot et engangskøb. Når kunden indgår i en abonnementsaftale, accepterer kunden abonnementet.

Gør abonnementet tydeligt

Ved indgåelse af abonnement, er det vigtigt at gøre opmærksom på og tydeliggøre, om kunden binder sig til en løbende ydelse eller tidsbegrænset aftale. Ved løbende aftaler forbliver abonnementet indtil kunden opsiger det. Ved en tidsbegrænset aftale løber abonnementet i en aftalt periode. Dette bør stå tæt på købsknappen, så du sikrer at kunden er informeret. 

Virksomheder har mulighed for at binde forbrugere i op til 6 måneder. Dog kan der får særlige dyre kategorier, være en længere bindingsperiode eller aftaler der er omfattet af en særlov som f.eks. forsikringsaftale og kreditaftaler.

Hvis der sker en ændring i abonnementet skal kunden altid informeres om dette, hvad enten det er ændringer i pris eller betalingsdatoen. Hermed har kunden mulighed for at acceptere eller opsige deres abonnement.

Fortrydelsesret og opsigelse ved abonnementer

Hvis kunden ønsker at afmelde det specifikke abonnement, skal det fremgå af abonnementsbetingelserne, hvordan du opsiger dette. Hvis man er bundet af aftalen i en tidsbegrænset periode skal det fremgå tydeligt i betingelserne og ikke blot handelsbetingelserne. Kunden har til enhver tid ret til at opsige abonnementer, hvis kunden har opfyldt de gældende abonnementsbetingelser og vilkår. Det kunne f.eks. være en bestemt bindingsperiode.

I forbrugeraftaleloven er indsat en frist på 14 dage til at fortryde en aftale, hvis den er indgået ved fjernsalg (f.eks. på nettet). Fristen vil ofte løbe fra det tidspunkt du indgik aftalen. Virksomheden kan have sin egen fortrydelsesformular, hvis blot den opfylder betingelserne. Hvis virksomheder ikke informerer og oplyser kunderne korrekt, skal kunden fortryde sit køb i op til 1 år og 14 dage.

Børn og abonnementer

Hvis en person under 18 år køber et abonnement, er aftalen ugyldig. Det skyldes, at en person under 18 år anses som umyndig og kan dermed ikke forgælde sig. Hvis din virksomhed giver et abonnement til en mindreårig, kan beløbet kræves tilbage. Dette gælder dog ikke hvis virksomheden må anses for at være i god tro. 

Opmærksomhedspunkter ved abonnementer

Hvis din virksomhed tilbyder abonnementer, skal du være særlig opmærksom på bl.a:

 • Løbende ydelse eller tidsbegrænset 
 • Betingelserne for at opsige aftalen
 • Er der bindingsperiode?
 • Oplysninger om prisen
 • Andre oplysninger om det specifikke abonnement

Hvis aftalen ikke skal være ugyldig, skal disse oplysninger umiddelbart stå inden købsknappen.

Sådan kan Lexly hjælpe

Hvis din virksomhed ønsker at være sikre på, at overholde alt relevant lovgivning ved abonnementer, står Lexly klar til at hjælpe dig. Hos Lexly benytter vi vores smarte dokument-generator. I dokumentgeneratoren bliver du stillet en række spørgsmål, som du skal besvare, hvorefter dit anfordringsgældsbrev er klar til at blive underskrevet digitalt og downloadet. 

Du kan altid få en af vores juridiske eksperter til at hjælpe dig med at tilpasse dokumentet efter det er lavet, hvis du har helt særlige ønsker eller behov.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe. Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal virksomheder vær opmærksom på ved abonnementer?

Virksomheder skal overholde en række krav i forbindelse med abonnementer. Eksempelvis skal det fremgå tydeligt, om der er tale om en løbende aftale eller en tidsbegrænset aftale. Det skal ydermere fremgå af betingelserne, hvordan man opsiger aftalen. Disse oplyser bør stå i nærheden af købsknappen.

Hvordan kan man opsige sit abonnement?

Hvornår du kan opsige dit abonnement afhænger af om du har indgået en løbende aftale eller en tidsbegrænset aftale. Ved et tidsbegrænset abonnement, vil abonnementet udløbe automatisk efter aftalt periode. Er der tale om et løbende abonnement, vil abonnementet fortsætte indtil du selv opsiger det.

Hvad er et abonnement?

Når du laver et abonnement, indgås der en aftale mellem en virksomhed og en kunde på løbende betaling. Det vil ofte være en ydelse eller en vare. Forbrugeren har som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret, hvis aftalen er indgået med en sælger/tjenesteudbyder i et EU-land. 

Lav online
599 kr.
Med jurist
Fra 1.796 kr.

Pris

599 kr.

Ekskl. moms

Opret abonnementsaftale Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis