Baggrund

Handelsbetingelser for webshop

Når du driver en webshop, skal du have udarbejdet sæt handelsbetingelser som skal være frit tilgængelige for kunden på din hjemmeside. Handelsbetingelser er de overordnede vilkår og betingelser for handlen via webshoppen. Handelsbetingelserne skal leve op til visse indholdsmæssige krav for at være i overensstemmelse med lovgivning.

Tager 10 minutter
Kan downloades med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Lav online
799 kr.
Med jurist
6.995 kr.

Pris

799 kr.

Ekskl. moms

Opret handelsbetingelser Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er handelsbetingelser?

Handelsbetingelser er overordnede betingelser for en handel. Handelsbetingelser består af en række generelle vilkår og betingelser for en kundens handel med en virksomhed. Handelsbetingelser beskytter såvel kunden som virksomheden. Det er afgørende at handelsbetingelserne udarbejdes, så de passer til den enkelte webshop. 

Handelsbetingelserne skal normalt accepteres af køberen forud for handlen og derfor skal betingelserne være frit tilgængelige for kunden. Når man driver en webshop skal handelsbetingelserne derfor være frit tilgængelige for kunden på virksomhedens hjemmeside. Når handlen foretages gennem en webshop vil handelsbetingelserne oftest accepteres gennem en boks på siden. 

Hvad skal handelsbetingelserne indeholde?

Der gælder ingen regler for hvordan handelsbetingelserne skal udformes. Dog kan virksomheden ikke frit vælge hvad indholdet skal være, da der er forskellige krav til indholdet af handelsbetingelserne. Handelsbetingelserne skal blandt andet leve op til bestemte krav i købeloven, aftaleloven, forbrugeraftaleloven, e-handelsloven og markedsføringsloven. 

Driver du webshop, så er der en række krav, som du skal opfylde i e-handelsloven og i forbrugeraftaleloven. 

Handelsbetingelserne bør som udgangspunkt indeholde oplysninger om:

 • Virksomheden
 • Betaling
 • Levering
 • Fortrydelse
 • Returret
 • Reklamation
 • Ansvar
 • Databehandling
 • Kontakt
 • Ændringer
 • Klagemuligheder

Virksomhedsoplysninger

Når en virksomhed driver webshop, skal information omkring virksomheden være frit tilgængeligt for kunden. Der skal blandt andet oplyses om virksomhedens navn, CVR-nummer, adresse og kontaktoplysninger. 

Betaling

Af handelsbetingelserne skal den præcise pris på varen fremgå. Det skal derfor tydeligt fremgå, om moms og afgifter og eventuelle leveringsomkostninger er inkluderet i den samlede pris. Information om betalingsform er ligeledes fordelagtigt at oplyse om. 

Levering

Beskrivelse af varens levering, herunder leveringsformen - og tidspunktet skal ligeledes fremgå af handelsbetingelserne. 

Fortrydelses - og returret

Kundens mulighed for at fortryde købet eller eventuel udnyttelse af returret skal fremgå af handelsbetingelserne. 

Udgangspunktet er, at en kunde har 14 dages fortrydelsesret fra dagen hvor varen bliver leveret. Virksomheden skal oplyse om hvorvidt denne betaler for returomkostningerne i forbindelse med fragt. 

Reklamation

Det følger af købeloven, at en kunde som udgangspunkt har to års reklamationsret. Såfremt der er fejl eller mangler ved varen har man som kunde mulighed for at reklamere over disse. Mulighed for reklamation kan ligeledes reguleres i handelsbetingelserne, herunder hvilke krav der er til fejl og mangler. Her kan man blandt andet ansvarsfraskrive sig i forbindelse med kundens egen uagtsomhed. 

Sådan kan Lexly hjælpe

Ønsker du vejledning i forhold til et indholdet af handelsbetingelser eller hjælp til udarbejdelse af handelsbetingelser til din webshop, så har det aldrig været nemmere at komme nemt og sikkert i mål. Med Lexly får du skræddersyet handelsbetingelser til din webshop efter dine behov og sikret, at det er juridisk korrekt gennem vores smarte dokument-generator. I dokumentgeneratoren bliver du stillet en række spørgsmål, som du skal besvare, hvorefter dit dokument er klar til at blive underskrevet digitalt og downloadet. 

Du kan altid få en af vores juridiske eksperter til at hjælpe dig med at tilpasse dokumentet efter det er lavet, hvis du har helt særlige ønsker eller behov.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Relaterede services

Leveringsbetingelser

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal handelsbetingelser indeholde?

Handelsbetingelserne bør tilpasses den enkelte virksomhed, men bør som udgangspunkt indeholde oplysninger om blandt andet; virksomheden, betaling, levering, fortrydelsesret, reklamation m.fl.

Hvad er handelsbetingelser?

Handelsbetingelser består af en række vilkår og betingelser, som gælder, når en kunde handler med en virksomhed. Hvis man driver en webshop, skal handelsbetingelserne være synlige på hjemmesiden.

Lav online
799 kr.
Med jurist
6.995 kr.

Pris

799 kr.

Ekskl. moms

Opret handelsbetingelser Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis