Baggrund

Handelsbetingelser

Handelsbetingelserne er tilgængelige overordnede rammer for enhver handel, som din virksomhed foretager sig.

Fordelen ved at have et sæt handelsbetingelser er, at din virksomhed og dens kunder ikke har behov for at skulle aftale en handel fra bunden af, når den indgås. Samtidig ligger handelsbetingelserne også offentligt tilgængelige, hvilket skaber en forudsigelighed omkring handlen og forhindrer din virksomheds kunder i at løbe ind i ubehagelige overraskelser.

BEMÆRK! Hvis din virksomhed sælger lige mange produkter og tjenesteydelser, anbefaler vi, at du tilkøber juridisk rådgivning, da der ikke er taget højde for dette juridisk komplekse scenarie i vores generator.

Tager 10 minutter
Kan downloades med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Lav online
799 kr.
Med jurist
6.995 kr.

Pris

799 kr.

Ekskl. moms

Opret handelsbetingelser Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er handelsbetingelser?

Handelsbetingelser er de overordnede betingelser for en handel. De er essentielle, hvis der opstår problemer eksempelvis vedrørende en påstand om mangler ved varen eller den leverede ydelse. Handelsbetingelser er essentielle i enhver handelstransaktion, uanset om du køber eller sælger. De er betingelserne, som begge parter skal overholde for at sikre en fair og lovlig handel.

Hvad er vigtigt at være opmærksom på?

Handelsbetingelser skal typisk accepteres af køberen inden handlen indgås. Online sikres handelsbetingelserne ved, at man accepterer dem i en boks, mens man ved fysisk handel enten accepterer købet som fremstående i en butik eller skriver under på en aftale.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at hvis en handel ikke er underlagt handelsbetingelser, vil købet reguleres af købelovens regler, som sjældent stiller leverandøren godt.

Bemærk at virksomheder kommer i mange forskellige former og størrelser, og ligeså gør handelsbetingelserne. Derfor er vores handelsbetingelser kun skræddersyet til 98% af alle virksomheder, og vi anbefaler derfor, at nogle virksomheder tilkøber juridisk gennemgang og rådgivning fra en juridisk rådgiver.

Krav for handelsbetingelser

Selvom der ikke findes en specifik lov, der detaljeret beskriver, hvordan handelsbetingelser skal udformes, er der visse begrænsninger og krav, der skal overholdes. Disse krav varierer afhængigt af, hvad virksomheden sælger, og hvem kunderne er.

Der findes en række forskellige love, der påvirker indholdet og udformningen af handelsbetingelser. For eksempel:

 1. Købeloven: Denne lov indeholder regler om køb og salg af varer og tjenesteydelser, herunder krav til information om varen eller tjenesten, levering, reklamationer og garantier.
 2. Forbrugeraftaleloven: Denne lov er særlig relevant, når virksomheden handler med forbrugere. Loven indeholder regler om forbrugerkøb, herunder fortrydelsesret, oplysning om priser og betingelser samt markedsføringspraksis.
 3. E-handelsloven: Denne lov gælder for virksomheder, der driver handel via internettet. Loven stiller krav om klar og tydelig information til forbrugeren, herunder oplysninger om selve virksomheden, varen, prisen, betalingsbetingelser og leveringsvilkår.

Disse love har til formål at sikre en fair og gennemsigtig handelspraksis, beskytte forbrugerrettigheder og fremme en sund konkurrence. Det er vigtigt for virksomheder at sikre, at deres handelsbetingelser ikke kun overholder disse lovgivningskrav, men også er klare, præcise og letforståelige for kunderne. Ved at overholde disse krav kan virksomheder undgå misforståelser og juridiske problemer.

Hvad bør handelsbetingelserne indeholde?

Betingelser bør altid tilpasses den enkelte forretning. Dog er der ifølge lovgivningen en række forhold, der skal beskrives og som er hensigtsmæssige at inkludere i handelsbetingelserne. Det er bl.a.:

 • Virksomhedsoplysninger. Her beskrives virksomhedens nødvendige oplysninger såsom navn, adresse og CVR-nummer.
 • Priser og betaling. Her beskrives det, hvordan priserne er opgjort (valuta, moms etc.) samt hvordan betalingen foregår (betalingsformer, eventuelle kreditter osv.).
 • Levering. Hvordan skal levering af varen/ydelsen ske, og hvornår kan kunden forvente, at den bliver leveret?
 • Ansvar. Her beskrives, hvilket ansvar virksomheden har i forbindelse med salget af varen eller tjenesteydelsen (ansvaret afhænger af, hvad virksomheden sælger og om virksomheden sælger til forbruger eller andre erhvervsdrivende).
 • Returnering af varer. Beskrivelse af, hvordan returnering skal foregå samt hvilken stand.
 • Databehandling. En beskrivelse af, hvordan virksomheden benytter kundedata. En virksomhed modtager kundedata, når en kunde køber varer gennem e-handel eller webshops.
 • Klagemuligheder. Hvis en virksomhed sælger til private forbrugere, er virksomheden forpligtet til at oplyse om klagemulighederne inden for EU.
 • Kontakt. En beskrivelse af, hvordan kunder eller brugere kan kontakte virksomheden, hvis de har spørgsmål, klager eller kommentarer.
 • Ændringer af handelsbetingelser. Her beskrives, hvornår og hvordan virksomheden kan ændre deres handelsbetingelser.
 • Lov og værneting. En beskrivelse af hvilket lands love, der gælder for handlen. Hvis der er tale om en dansk virksomhed, er det Danmarks love, der gælder.

Eksempel på handelsbetingelser

Handelsbetingelser eksempel

OBS: Disse handelsbetingelser er fiktive. Eksemplet er side 1/4.

Hvordan kommer jeg i gang?

Med vores smarte dokumentgenerator, kan du hurtigt og effektivt få lavet handelsbetingelser, der passer til din virksomhed. Hvis du dog har helt særlige ønsker til formuleringerne, kan du enten selv redigere i dem efterfølgende, eller du kan få en af vores skarpe jurister til at kigge på dem.

Du kan komme i gang med dine handelsbetingelser ved at trykke "Opret nu" nedenfor. Alternativt kan du oprette en opgave på vores platform for at få tilbud fra juridiske eksperter i kontraktret. Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Relaterede services

Handelsbetingelser for webshop

Ofte stillede spørgsmål til handelsbetingelser

Hvad er handelsbetingelser?

Betingelserne består af en række vilkår og betingelser, som gælder, når en kunde handler med en virksomhed. Hvis man driver en webshop, skal handelsbetingelserne være synlige på hjemmesiden.

Hvad skal handelsbetingelserne indeholde?

Handelsbetingelserne skal dække de forhold, din virksomhed opererer med. Det er nødvendigt, at de er tilpasset din specifikke virksomhed. F.eks. skal der bl.a. oplyses om virksomheden, pris, levering, betaling, klager og fortrydelsesret.

Hvorfor er handelsbetingelser vigtige?

Det er vigtigt at handelsbetingelserne udarbejdes så de passer til den enkelte webshop. Betingelserne udgør et vigtigt juridisk grundlag for din virksomhed, som skal være på plads. Hos Lexly kan vi hjælpe med at udarbejde din virksomheds handelsbetingelser.

Lav online
799 kr.
Med jurist
6.995 kr.

Pris

799 kr.

Ekskl. moms

Opret handelsbetingelser Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis