Boligkøb

Køb af bolig er en af de største økonomiske beslutninger og investeringer i ens liv. Derfor anbefales det at få juridisk rådgivning på området for at undgå faldgruber og ubehagelige overraskelser. På den måde sikrer du dig, at du kender dine rettigheder og forpligtelser, og at du ikke kommer til at betale for meget for din bolig. Juridisk rådgivning kan også hjælpe dig med at forstå kontrakter og andet boligjura, så du er bedre rustet til at forhandle med sælger.

Hvorfor benytte sig af køberrådgivning?

Der kan være en del overvejelser og beslutninger i forbindelse med køb af bolig, hvor du ønsker at sparring fra fagfolk. Du kan få rådgivning i alle aspekter af boligkøb, herunder forståelse af kontrakter, priser, forsikringer og meget mere. Når du søger rådgivning minimerer du chancen markant for fejl og mangler og er sikker på at du har alle de rigtige dokumenter på plads. Man skal være bevidst om de forskellige aktørers roller, herunder ejendomsmægleren, da de ofte varetager firmaets interesser. I modsætning til ejendomsmægleren og banken, varetager vi udelukkende dine interesser og udnytter dine rettigheder til fulde. Fordelen er ligeledes at din rådgiver kan komme med sparring løbende og du kan få mere ro i maven.

Hvad skal man være opmærksom på ved boligkøb?

Det anbefales kraftigt, at de nødvendige papirer udarbejdes af kompetente fagfolk samt kigger dem igennem for de juridiske forhold. Ejendomsmægleren repræsenterer kun en side af bordet, så vi anbefaler ligeledes at du finder en repræsentant for dine interesser. Først og fremmst skal du, ved køb af bolig, finde ud af hvor meget du kan låne og hvordan du ønsker at låne dem. Det vil typisk være en opgave for banken, som gennem dit bugdet, gæld og indkomst vil vurdere jeres finansiering.

Når du har fundet en eventuel kommende drømmebolig, vil rådgiveren bidrage til fuldt overblik over ejendommens papirer, herunder bl.a. tilstandsrapport og elrapport. Du skal også være opmærksom på hvilke muligheder og behov der er for ejerskifteforsikringer, særlige forbehold for handlen og hvilke rettigheder du har. Vores rådgivere vil også informere om muligheden for at annullere købsaftalen.

Når handlen er faldet på plads

Vores rådgivere hjælper dig i mål med de endelige juridiske vilkår for køb af bolig. Efter godkendelse af købsaftale, hvor alle rettigheder og forpligtelser gennemtjekkes, skal der udarbejdes et digitalt skøde. Når du køber bolig, skal skødet tinglyses. Tinglysningen sikrer, at du ejer boligen, og at der ikke er andre, der har rettigheder til boligen. Tinglysningen sker hos Tinglysningsretten, og det koster et gebyr at få skødet tinglyst.

Berigtigelse af ejendomshandel

Når du køber bolig, skal din ejendomsmægler sende berigtigelsen af ejendomshandel til Tingbogen. Det er Tingbogen, der registrerer, hvem der ejer de forskellige ejendomme i Danmark. Når du har fået berigtigelsen af ejendomshandel, er du den lovlige ejer af boligen, og du kan sætte din egen boligforsikring i gang. Typisk vil refusionsopgørelsen også være omfattet af berigtigelsen. Refusionsopgørelse er en opgørelse over, hvad køber og sælger skylder hinanden.

Køb trygt i hus med Lexly

Har du brug for hjælp og vejledning om dit kommende huskøb og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i boligrådgivning, så du er sikker på at få kompetente fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag. 

Ofte stillede spørgsmål

Er køberrådgivning nødvendigt?

Køb af bolig vil ofte være en af de største økonomiske investeringer i dit liv. Typisk er man på dybt vand, da man ikke har kendskab til markedet eller lovene på boligmarkedet. Uvildig boligrådgivning sikrer dig mod ubehagelige overraskelser og sørger for du får de bedst mulige betingelser i forbindelse med dit køb.

Hvad skal man være opmærksom på ved boligkøb?

Ved boligkøb er der mange nye begreber og beslutninger du skal tage stilling til, herunder tilstandsrapport, ejerskifteforsikring, refusionsopgørelse osv. Hvis du vælger at alliere dig med en uvildig rådgiver er du sikker på at kun dine interesser bliver varetaget og der ikke foreligger skjult dagsorden.

Hvad hjælper rådgivning til?

Vores juridiske rådgivere hjælpere dig med køb af alle slags boliger. I den forbindelse gennemgås alle relevante dokumenter og eventuelle mangler påpeges. Alle regler og love overholdes i forbindelse med tinglysning af skøde, refusionsopgørelse osv. Rådgiverne kan hjælpe til netop dine specifikke behov, så aftalen bliver så gunstig som mulig.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis