Baggrund

Berigtigelse af ejendomshandel

Berigtigelse af ejendom er fuldendelsen og den afsluttende fase af handlen mellem køber og sælger. En berigtigelse betyder at handlen gennemføres i overenstemmelse med de vilkår som er opstillet i købsaftalen. Det er vigtigt at have en rådgiver som varetager dine interesser, når du skal handle en bolig.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til berigtigelse af ejendomshandel
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Hvad betyder det at berigtige sin ejendomshandel?

Hvert år bliver tusindvis af mennesker involveret i ejendomshandel, og mange af dem formodes at gøre det uden at have den fornødne viden om, hvordan man gør det rigtigt. Der er mange forskellige aspekter af ejendomshandel, og derfor er det vigtigt, at man forstår alle de forskellige aspekter, før man kaster sig ud i det.

Berigtigelse af ejendomshandel er et vigtigt aspekt af ejendomshandel og finder sted når køber og sælger er blevet enige om en købsaftale. Berigtigelse af ejendomshandel betyder, at man sikrer, at alle dokumenter og papirer, der er forbundet med en ejendomshandel, er i orden.

Der er mange grunde til, at det er vigtigt at få berigtiget ejendomshandel. For det første kan det forhindre, at man køber en ejendom, der ikke er i orden, og for det andet kan det forhindre, at man kommer til at betale for meget for en ejendom.

Hvad består berigtigelsen af?

Når købsaftalen er godkendt og underskrevet af begge parter, skal der ske berigtigelse af ejendomshandlen. Ofte indgår nedenstående dokumenter i berigtigelsen:

 • Deponering, køberen skal deponere et beløb som er aftalt i købsaftalen
 • Bankgaranti for resten af købesummen
 • Udarbejdelse af skøde, der sikrer ejendomsretten
 • Refusionopgørelse, som giver et økonomisk overblik over hvad både sælger og køber har betalt af udgifter vedrørende ejendommen i forbindelse med overtagelsen.
 • Ejerskifteforsikring
 • Overførelse af købesummen til sælger
 • Få styr på tinglysning, så du har retten over ejendommen

Hvorfor er det vigtigt at få berigtiget ejendomshandel?

Berigtigelsen er vigtig for både køber og sælger. Køberen får overdraget ejerrettighederne til boligen og sælger får den aftale betaling. Der er mange grunde til, at det er vigtigt at få berigtiget ejendomshandel:

For det første kan det forhindre, at man køber en ejendom, der ikke er i orden. Hvis man ikke får berigtiget ejendomshandel, kan man risikere at købe en ejendom, der er i dårligere stand, end man troede.

For det andet kan det forhindre, at man kommer til at betale for meget for en ejendom. Hvis man ikke får berigtiget ejendomshandel, kan man risikere at betale for meget for en ejendom, som ikke er værd at så meget.

Berigtigelse af ejendomshandel kan være en meget kompliceret proces, og derfor er det vigtigt, at man søger professionel hjælp, hvis man ønsker at få dette gjort.

Hvordan foretages berigtigelse af ejendomshandel?

Der er flere forskellige måder, hvorpå man kan få berigtiget ejendomshandel. Der er ingen lovmæssige krav til, hvem der skal stå for berigtigelsen. Det er op til dig som køber at beslutte hvem du ønsker skal varetage dine interesser ved købsaftalen og berigtigelsen.

Lad os hjælpe dig!

Har du brug for hjælp og vejledning til berigtigelse af din ejendom og er du i tvivl om gældende lovgivning på området? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i boligrådgivning, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Gennemgang af købstilbud

Gennemgang af købsaftale

Ofte stillede spørgsmål til berigtigelse af ejendomshandel

Hvad betyder det at berigtige en ejendomshandel?

Ved en berigtigelse af ejendomhandel gennemføres handlen efter de aftale vilkår i købsaftalen. Sælgeren skal have sine penge og du som køber skal have sikret retten over ejendommen. Denne ret får du via skødet tingslyses.

Hvem kan foretage berigtigelsen?

Der er ingen specifikke krav på området, for hvem der skal foretage berigtigelse af handlen. Dog bør det stå i købsaftalen, så både køber og sælger er indforstået med hvem der er, når de underskriver købsaftalen. Typisk vil berigtigelsen foretages af købers advokat eller rådgiver. Uanset hvem der sidder med ansvaret anbefales det at søge hjælp hos professionelle.

Hvad består en berigtigelse af?

En berigtigelse består af deponering af første del af købesummen, bankgaranti af resten af købesummen, et skøde, refusionsopgørelse m.m. Vi kan hjælpe dig med alle trin, så du kan føle sig sikker på boligmarkedet.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til berigtigelse af ejendomshandel
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis