Baggrund

Køb af landejendom

Drømmer du om mere plads og ro? Måske har du tænkt på at købe en landejendom? Det er en stor investering, og der er mange ting, du skal være opmærksom på. Juridisk rådgivning kan være en god idé, så du sikrer dig, at du får det bedste ud af din investering.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til køb af landejendom
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Hvad er en landejendom?

Det kan være fristende at rykke på landet og skaffe sig en landejendom med mere plads. I den forbindelse skal man være opmærksom på forskellige på landbrugsejendom og landejendom. I modsætning til en almindelig ejendom vil en landbrugsejendom være omfattet af landbrugsloven og samtidig være registreret med landbrugspligt hos Geodatastyrelsen matrikelregister. Grundarealet på en landbrugsejendom udgør mere en 20.000 kvadratmeter (svarende til 2 hektarer).

Hvis du derimod står og vil købe en landejendom vil ejendommen være på mindre end 2 hektarer og ikke omfattet af landbrugsloven. Der kræver ingen forudsætninger, special uddannelse eller andre beviser for at købe en landejendom.

Vigtig viden om landejendomme

Landbrugsejendomme med landbrugspligt

Når du har en landejendom gælder andre regler end ved almindelige ejendomme, som du skal have for øje.

Hvis landejendommen har landbrugspligt, skal der være beboelsebygning, da der er krav om bopælspligt. Landbrugspligten betyder at du er forpligtet til at holde arealet, så det ikke gror til. Det betyder samtidig at du ikke kan benytte landbrugsejendommen som flexbolig, sommerhus eller lignende. Det er heller ikke muligt at tegne en ejerskifteforsikring som du kender fra almindelige handler. Hvis du ønsker at købe en landejendom er det særligt vigtigt, at du får en professionel teknisk gennemgang af hele ejendommen, så du kender ejendommens stand. Derudover anbefales det kraftigt at man samtidig får en byggeteknisk rådgiver og juridisk rådgiver på sagen, inden handlen bliver gennemført.

Jævnfør landbrugsloven er der krav om bopælspligt. Dette krav skal være opfyldt inden for 6 måneder hvis ejendommen er købt i fri handel. Bopælspligten betyder kort sagt, at ejendommen er den som du bor på og skal benyttes som helårsbolig. Du har mulighed for udlejelse hvis ejendommen er under 30 hektar.

Landejendomme uden landbrugspligt

Landbrugspligten ophæves automatisk ved ejendomme under 2 hektar jord. Det betyder at der er muligheder for at benytte ejendommen til alle typer boliger, herunder fritidshus, fritidslandbrug mm. Der er heller ikke krav om vedligeholdelse og der gælder overordnet de samme regler som almindelige huse. I forbindelse med salg vil der typisk blive udarbejdet en tilstandsrapport og mulighed for at tegne ejerskifteforsikring.

Det er derfor vigtigt at undersøge om din landejendom er med eller uden landbrugspligt da reglerne varierer kraftigt. Hvis ejendommen har bopælspligt, betyder det at du skal have din adresse på boligen og det samtidig ikke kan anvendes som fritidshus.

Hvorfor juridisk rådgivning ved køb af landejendom er en god idé

Når du køber en landejendom, er der en række juridiske forhold, du skal være opmærksom på. Du skal bl.a. sikre dig, at der ikke er ulovlige bygninger eller forurening på ejendommen, og at der ikke er resterende lejere i huset.

En juridisk rådgiver kan klarlægge disse forhold for dig, så du er sikker på, at du ved, hvad du køber. Derudover kan de også hjælpe dig med at forhandle en god pris på ejendommen, så du får den bedst mulige investering.

Hvordan du kan sikre dig, at du får det bedste ud af din investering

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du køber en landejendom. Men hvis du følger disse enkle råd, kan du være sikker på, at du får det bedste ud af din investering:

 • Tjek altid husets energimærke, så du ved, hvor meget huset vil koste i varme og el.
 • Husets størrelse og indretning er også vigtigt at tjekke, så du ved, hvor mange personer huset kan rumme.
 • Husets alder er også en vigtig faktor, da det kan have indflydelse på, hvor meget huset vil koste i vedligeholdelse.
 • Grundens størrelse er også en vigtig faktor, da det kan have indflydelse på, hvor meget du kan bygge på grunden.
 • Tjek også husets tag, vinduer og døre, så du ved, hvor meget huset vil koste i vedligeholdelse.

Hvis du følger disse enkle råd, kan du være sikker på, at du får det bedste ud af din investering i en landejendom. Og ja, det lyder enkelt, men det kan hurtigt blive svært, når man ikke har forstand på jura.

Kontakt os for juridisk rådgivning

Hos os får du juridisk rådgivning af høj kvalitet. Vi har stor erfaring med rådgivning ved køb af landejendomme, og vi ved, hvad der skal tages højde for. Vi gennemgår alle relevante juridiske dokumenter, købsaftaler m.m, så du kan få tryghed i din bolighandel. Så kontakt os i dag, hvis du overvejer at købe en landejendom, så vi kan hjælpe dig med at gennemgå alle de juridiske forhold.

Hvordan foregår rådgivningen?

Har du brug for hjælp og vejledning til køb af landejendom og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i boligrådgivning, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Køb af andelsbolig

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en landbrugsejendom?

Definitionen på en landejendom er at ejendommen er på over 2 hektar og noteret i Geodatastyrelsens matrikelregister. Dermed er der pålagt landbrugs- og bopælspligt.

Hvad skal man være opmærksom på ved landbrugsejendomme?

I Danmark gælder særlige regler for landbrugsejendomme. Eksempelvis skal du være opmærksom på, at der er bopælskrav hvis du kommer denne type bolig. Det betyder at du eller en anden (fx lejer) skal have fast ophold på adressen og være registreret med denne adresse i folkeregisteret.

Hvornår har man landbrugspligt?

Når en ejendom er registeret med landbrugspligt er den automatisk omfattet af landbrugslovens regler. Udgangspunktet er at der er landbrugspligt på alle ejendomme der er over 2 hektar. Landbrugspligten betyder at du er forpligtet til at holde arealet, så det fremgår ordenligt og ikke gror til.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til køb af landejendom
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis