Baggrund

Juridisk rådgivning på transportskøde

Har du købt en bolig, f.eks. gennem boligauktion og ønsker at videresælge ejendommen inden for 1 år? I så fald vil det være en god ide at få udarbejdet et transportsskøde. Herigennem sparer du tid, papirarbejde og penge.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til transportskøde
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Hvad er et transportskøde?

Formålet med et transportsskøde er, at man ikke skal betale tinglysningsafgift to gange, da transportskødet ''transporterer skødet fra dig til en anden køber''. En transport af ejendom skal altid ske ved hjælp af et gyldigt transportskøde. Et transportskøde er et juridisk dokument, der overfører ejendomsretten fra sælger til køber. Uden et transportskøde er overdragelsen af ejendommen ikke gyldig, og køber kan derfor ikke reelt eje ejendommen.

Det er dog ikke altid lige nemt at forstå et transportskøde. Ofte bruges transportsskødet også i forbindelse med en boligauktion. Der er mange forskellige typer af transportskøder, og de kan indeholde mange forskellige juridiske termer og bestemmelser. Derfor kan det være en god idé at få juridisk rådgivning, inden man køber en ejendom på auktion. På den måde kan man være sikker på, at man forstår alle de vilkår og betingelser, der er angivet i transportskødet.

Tinglysning af transportskøde

I modsætning til et almindeligt skøde skal et transportskøde ikke tinglyses, da skødet blot er et 'mellemled', der transporterer skødet fra en part til en anden. Det skal heller ikke oprettes i tinglysningssystemet, da der oprettes et fysisk dokument. Sørg altid for at få en rådgiver med om bord, så du kan træffe den rigtige beslutning.

Hvornår skal man bruge et transportskøde?

Et transportskøde er udarbejdet uden tinglysning. Betydningen heraf er, at du kan videregive skødet til 3. part, uden at skulle betale tinglysningsafgift to gange. Et transportskøde er relevant for dig som ønsker at købe en bolig eller grund f.eks. på auktion med henblik på videresalg inden for et år.

Hvilke juridiske termer og bestemmelser kan et transportskøde indeholde?

Et transportskøde kan indeholde mange forskellige juridiske termer og bestemmelser. Nogle af de mest almindelige er:

 • Erklæring om ejendomsret: Dette er en erklæring fra sælgeren, der bekræfter, at han/hun ejer ejendommen, og at der ikke er nogen anden, der har ret til at eje eller bruge ejendommen.
 • Overdragelsesdokument: Dette dokument bekræfter, at ejendommen er blevet overdraget til køberen.
 • Købsaftale: Købsaftalen indeholder alle de vilkår og betingelser, der er aftalt mellem sælger og køber. Købsaftalen kan f.eks. indeholde oplysninger om prisen på ejendommen, hvornår ejendommen skal overdrages, og hvilke forpligtelser sælger og køber har.

Lad Lexly hjælpe dig med transportskøde

Har du brug for hjælp og vejledning om transportskøde og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med i boligrådgivning, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Skødeskrivning

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et transportskøde?

Hvis du står i en situation, hvor du ønsker at videresælge din bolig relativt hurtigt, kan det være en fordel med et transportsskøde. Dette skøde er både en fordel for boligkøberen- og sælgeren, da du kan videregive rettigheden over din ejendom til boligkøberen hurtigere.

Hvornår er et transportskøde relevant?

Hvis formålet med køb af bolig er at sælge den videre inden for relativ kort tid, kan det være en god ide at benytte transportsskøde frem for almindeligt skøde. Hermed undgår du at betale tinglysningsafgift to gange.

Skal et transportskøde tinglyses?

I modsætning til andre typer skøder, skal et transportskøde ikke tinglyses. Skødet bliver lavet som et fysisk dokument på baggrund af den indgåede købsaftale mellem parterne.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til transportskøde
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis