Baggrund

IT-kontrakter

Lexlys udvalgte IT-retseksperter har dybdegående erfaring i at rådgive om alle typer af IT-kontrakter lige fra K-kontrakter til softwarelicensaftaler. Vi løser både opgaver for virksomheder, der ønsker at udvikle deres egne standarder for IT-kontrakter, såvel som for virksomheder, der ønsker en gennemgang af foreliggende aftaler med samarbejdspartnere. Vores klienter er alt fra IT-konsulenter til startups samt små og mellemstore virksomheder.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvornår bruges IT-kontrakter?

Der findes en række af tilfælde, hvor IT-kontrakter er relevante. Det kan eksempelvis være situationen, hvor man som kunde gerne vil have en leverandør til at udvikle et IT-system af speciel karakter. IT-kontraktretten er også relevant i tilfælde af, at man ønsker en ekstern leverandør til at varetage vedligeholdelse af drift. IT-kontrakter er modsat andre typer af kontrakter kendetegnet ved, at man ved nogle typer af IT-aftaler blandt andet ikke kender selve resultatet af ydelsen. Kundens behov kan nemlig ligesom ved entreprisekontrakter løbende ændrer sig.

Det har navnlig stor betydning for, hvordan en eventuel IT-kontrakt skal formuleres. Ønsker to parter at indgå en aftale om eksempelvis enten udvikling eller drift, er det som udgangspunkt IT-kontrakten, hvor parterne kan afsøge, hvad deres rettigheder og forpligtelser er i aftaleforholdet. En udviklingsaftale er blandt andet karakteriseret ved, at produktet ikke er lavet på tidspunktet for indgåelsen af selve aftale. Det er, som ordet lægger op til, noget der skal udvikles.

Derfor er en IT-kontrakter ofte en kompleks juridisk størrelse, hvor der skal tages hensyn til rigtig mange ting. Ikke bare de konkrete juridiske aspekter, men i ligeså høj grad de forretningsmæssige formål med aftalen. En IT-kontrakt har nemlig ikke bare til formål at fastlægge, hvad parternes rettigheder og pligter er. Den fungerer også ofte som rettesnor for, hvordan projektet helt lavpraktisk skal skride frem.

Ønsker du hjælp til IT-kontrakter?

Alt afhængigt af, hvilken type af juridisk ydelse du ønsker hjælp i relation til IT-kontrakter, så er der en række af forskellige muligheder, man kan gøre brug af. Vores juridiske eksperter i IT-kontraktret har erfaring med alle aspekter indenfor IT-ret. Vi bistår med råd, vejledning og konkret rådgivning vedrørende de forhold, som er af betydning for IT-kontrakter. Vi hjælper ikke blot med selve udfærdigelsen af kontrakter, vi hjælper også med mere praktisk vejledning i forhold til, hvad det konkrete behov er. Vi har øje for detaljen, og vi har stor forståelse for den praktiske betydning som en IT-kontrakt har.

Hvad kan vi hjælpe med?

Du kan derfor med fordel bruge Lexly, hvis du har behov for hjælp til relation til IT-ret. Her kan du se en oversigt over nogle af de typiske typer af aftaler, vi hjælper med:

 • Udviklingsaftaler
 • Softwarelicensaftaler
 • Driftsaftaler
 • Cloud-aftaler
 • Kildekodedeponeringsaftaler
 • Konsulentaftaler
 • Forhandling i relation til udarbejdelse af IT-kontrakter

Selvom der findes en række standardkontrakter, kaldet K-kontrakter, så er udarbejdelsen af disse kontrakter langt fra ligeså simple som kontrakter indenfor lejeretten. Udarbejdelsen af en IT-kontrakt, der tager højde for formålet med aftalen, og som er juridisk holdbar, forudsætter et væsentligt kendeskab til både kontraktregulering samt den juridiske baggrundsretlige regulering. Det har vi hos Lexly.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Ønsker du juridisk rådgivning i relation til IT-ret og IT-kontrakter, foregår det praktisk sådan, at du skal oprette en sag hos os, hvor du beskriver, hvad du gerne vil have hjælp til og omfanget af dit behov. Har du noget tilhørende sagsmateriale, skal dette vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget sagen, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i IT-ret. De vil kigge sagen og dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse på platformen. Når rådgiverene har fået et overblik over, hvilken løsning du har brug for, vil du modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har det det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet, vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Indsigtsret

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en IT-kontrakt?

IT-kontrakter omfatter de typer af kontrakter, som regulerer en eller flere IT-ydelser mellem kontraktens parter. IT-ydelser har fået en større betydning i det danske samfund, idet de indgår som en fast bestanddel hos mange virksomheder og myndigheder.

Hvornår bruges IT-kontrakter?

Der findes en række af tilfælde, hvor IT-kontrakter er relevante. Det kan eksempelvis være situationen, hvor man som kunde gerne vil have en leverandør til at udvikle et IT-system af speciel karakter. IT-kontraktretten er også relevant i tilfælde af, at man ønsker en ekstern leverandør til at varetage vedligeholdelse af drift.

Hvad skal kontrakten indeholde?

En IT-kontrakt vil ofte være individuel og indeholdet vil være forskelligt. Dog vil man ofte gøre sig overvejelser om, hvem der skal have rettighederne til software og datoen, informationer om opsigelsesvarslet, open source, vedligeholdelse osv. 

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis