Baggrund

Privatlivspolitik

Når din virksomhed indsamler personoplysninger om en kunde, skal den overholde oplysningspligten, der følger af persondataforordningen. Dette kan en privatlivspolitik hjælpe med. Læs mere herunder.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Oplysningspligten

Når din virksomhed indsamler personoplysninger om en kunde, skal den overholde oplysningspligten, der følger af persondataforordningen. Oplysningspligten er en pligt for din virksomhed til at oplyse kunden om bl.a.:

 • Hvorfor og hvordan personoplysningerne indsamles og anvendes 
 • Hvorfor personoplysningerne opbevares
 • Hvordan din virksomhed opbevarer personoplysningerne sikkert 
 • Hvor længe personoplysningerne opbevares, og hvornår de slettes
 • Hvorvidt personoplysningerne deles med nogen

Bemærk at ovenstående liste ikke er udtømmende og afhænger af din virksomhed, og hvordan den behandler personoplysninger. Hvis der i virksomheden er særlige forhold ved databehandlingen, anbefaler vi at få en jurist ind over. Lexlys rådgivere kan billigt og effektivt hjælpe dig med at vurdere, hvad du skal have med i persondatapolitikken.

Det kan være besværligt at skulle sende alle disse oplysninger til alle dine kunder, når du indsamler personoplysninger om dem. Dette kan gøres lettere ved at have en privatlivspolitik, som du i stedet linker til i en mail.

Hvad er en privatlivspolitik?

En privatlivspolitik er et dokument, der beskriver hvordan din virksomhed behandler personoplysninger. Det betyder, at dokumentet beskriver alt hvad din virksomhed alligevel skulle oplyse som en del af oplysningspligten.

Privatlivspolitikken er altså som udgangspunkt en generel kortlægning af hvordan din virksomhed behandler personoplysninger. Idet den er tilgængelig for alle – også dem som din virksomhed ikke har indsamlet personoplysninger om – er privatlivspolitikken også din virksomheds bevis på overfor omverdenen, at den tager persondataansvaret seriøst og behandler sine kunders personoplysningerne forsvarligt. Privatlivspolitkken kan derfor bruges til din virksomheds fordel i en tid, hvor kunder går op i hvordan deres personoplysninger behandles.

Fordi privatlivspolitikken primært henvender sig til din virksomheds kunder, skal den være frit tilgængelig for alle i et letforståeligt sprog. Typisk ligger en privatlivspolitik frit tilgængelig på en virksomheds hjemmeside.

Gælder der et lovkrav om at have en privatlivspolitik?

Det er som sådan ikke et direkte lovkrav at have en privatlivspolitik. Til gengæld er en privatlivspolitik et godt værktøj til at hjælpe din virksomhed med at overholde den lovpligtige oplysningspligt. Derudover kan det også være et vigtigt element for din virksomhed i overholdelsen af persondataforordningens krav om, at virksomheder skal kunne påvise, at deres databehandling er i overensstemmelse med persondataforordningen.

Lav din privatlivspolitik med Lexly

Det har aldrig været nemmere at lave sin privatlivspolitik. Ved at bruge Lexly sikrer du dig, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet. 

Opret din sag på vores platform hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os. Lexly er Danmarks førende digitale juridiske platform som alternativ til en almindelige advokat.

Når du har oprettet din sag, bliver den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i privatlivspolitikker. De vil kigge sagen igennem, og har de opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så I sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Finder du et tilbud, som stemmer overens med dine behov, kan du acceptere dette, hvorefter sagsbehandlingen starter. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet sker betalingen.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er oplysningspligten?

Den dataansvarlige i en virksomhed skal overholde oplysningspligten. Det er en grundlæggende rettighed i databeskyttelsesforordningen. Pligten dækker over at den dataansvarlige har pligt til at give den registrerede en række oplysninger, når du indsamler og behandler personoplysninger. 

Hvad er privatlivspolitik?

Privatlivspolitikken bør indeholder oplysninger om behandling af persondata. En cookiepolitik bør oplyse om evt. behandling af persondata gennem cookies og herefter henvise til privatlivspolitikken. 

Er det et lovkrav at have en privatlivspolitik?

Det er som sådan ikke et direkte lovkrav at have en privatlivspolitik. Dog vil det være en god ide at udarbejde en privatlivspolitik, således at virksomheden efterlever sin oplysningspligt. Oplysningspligten kan være vanskelig at overholde, hvis virksomheden ikke har udarbejdet nogle retningslinjer og politikker. 

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis