Baggrund

Køb af udlejningsejendom

Når man køber en udlejningsejendom, er det vigtigt at søge juridisk rådgivning. Der er mange ting, man skal være opmærksom på, og det er ikke altid lige nemt at finde ud af alting selv. En jurist kan hjælpe dig med at forstå de juridiske aspekter af dit køb, så du er sikker på, at du gør det rigtige.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvorfor købe en udlejningsejendom?

Ofte købes en udlejningsejendom med et økonomisk afkast for øje. Hvis du kommer ordenligt i gang, kan det være en profitabel investering. Dog skal du være opmærksom på de mange regler og forhindringer der befinder sig på området - alt fra lejekontrakter til lokal- og kommuneplaner. Når du først er blevet udlejer, skal du også være bekendt med reglerne i lejeloven.

Hvad er nogle af de ting, man skal være opmærksom på?

  • Gennemgå købsaftalen og tilhørende dokumenter. Her findes også handelsvilkårene.
  • Man skal sørge for at have en gyldig kontrakt. Kontrakten skal indeholde alle de relevante informationer om ejendommen, såsom størrelse, beliggenhed, pris og eventuelle restriktioner.
  • Man skal sørge for at have en forsikring på ejendommen. Forsikringen skal dække alle de risici, der er forbundet med at eje en udlejningsejendom.
  • Man skal sørge for at have en god økonomisk plan for, hvordan man vil håndtere udgifterne til vedligeholdelse af ejendommen.
  • Regulering af husleje

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt at søge juridisk rådgivning, når man køber en udlejningsejendom. En jurist kan hjælpe dig med at forstå de forskellige aspekter af dit køb, så du kan træffe de bedste beslutninger for dig og din virksomhed.

Hvad må jeg tage i husleje?

Man kan ikke blindt fastsætten lejen efter efterspørgslen eller priserne i det pågældende område. Ofte er ældre ejendomme reguleret af bestemte love, som betyder at ejendomme er omfattet af ''omkostningsbestemt leje'' og dermed begrænser muligheden for højere husleje. Hvis du ikke har styr på lovgivningen i forbindelse med lejeniveuet kan det blive en dyr fornøjelse. Hos Lexly kan vi hjælpe med fastlæggelse af husleje, således at alle vilkårene bliver gennemgået.

Skal jeg købe udlejningsejendom som privatperson eller som selskab?

Da der er stor forskel på den hæftelsesmæssige risiko, kaution og skattemæssig behandling, er det en god ide at kende forskellen mellem køb af udlejningsejendom som hhv. privatperson eller som selskab.

Som privatperson:

Der er mulighed for at købe udlejningsejendomme som privatperson med en enkeltmandsvirksomhed. I den forbindelse har du mulighed for at benytte virksomhedsskatteordningen, hvor du i første omgang kun betaler 22 % i skat af overskuddet. Man skal dog være opmærksom på at der stadig skal udarbejdes et regnskab, hvor bogføringslovgivningen skal overholdes. 

En anden fordel er, at der er mulighed for at fradrage underskuddet i sit enkeltmandsselskab i din anden personlige indkomst. 

Der er dog også den ulempe, at afkast – f.eks avance ved videresalg og husleje – som hovedregel beskattes som kapitalindkomst

Køb gennem et selskab:

I Danmark kan du komme udlejningsejendomme gennem f.eks. et ApS eller A/S. Fordelen ved selskaber er, at du ikke hæfter personligt for selskabets gæld. Hvilken selskabsform der passer netop dig, kommer an på hvordan du gerne vil hæfte for evt. gæld og beskatning. Du drifter altså din bolig, ligesom du drifter et selskab.

Det skal bemærkes i den sammenhæng, at mange hovedaktionærer i kapitalselskaber med større gæld tvinges til at kautionere for selskabets gæld for at kunne opnå den nødvendige belåning af udlejningsejendommen. Dette skyldes frygten for økonomisk tab.

Hvorfor er det vigtigt at søge juridisk rådgivning, når man køber en udlejningsejendom?

Der er flere forskellige grunde til, at det er vigtigt at søge juridisk rådgivning, når man køber en udlejningsejendom. For det første er der mange forskellige love og regler, som man skal være opmærksom på. Derudover er der også en række økonomiske aspekter, som man skal have styr på. En jurist kan hjælpe dig med at forstå alle de forskellige aspekter af dit køb, så du kan træffe det bedst mulige valg.

Uanset om der tale om større udlejningsejendom, eventuel med flere lejemål, eller små ejendomme anbefaler vi altid at du får professionel rådgivning. Når det lykkes dig at komme i mål og du ønsker at leje ejendommen ud, kan Lexly hjælpe dig med en lejekontrakt.

Hvad kan en jurist hjælpe dig med, når du køber en udlejningsejendom?

En jurist kan hjælpe dig med at forstå de forskellige love og regler, som gælder for køb af udlejningsejendom. Juristerne lan gennemgå samtlige relevante dokumenter vedrørende ejendommen i samarbejde med dig. Du vil også blive introduceret for lejeloven og hvilke ting du skal være opmærksom på, samt forsikringsforhold. En jurist kan endvidere hjælpe dig med at forberede de nødvendige dokumenter, som skal underskrives ved købet.

Lad Lexly hjælpe dig med at finde den rette bolig til udlejning

Har du brug for hjælp og vejledning til at købe bolig med udlejning for øje og har du styr på reglerne? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i køberrådgivning, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor købe en udlejningsejendom?

Udlejningsejendomme kan være en god investering og skabe et økonomisk afkast. I den forbindelse, er det vigtigt man bliver bevidst med de regler og forhindringer der følger heraf.

Hvorfor bruge juridisk rådgivning?

Når du har fundet din udlejningsejendom skal betingelserne og lejekontrakterne grundigt gennemgås inden købsaftalen. Boliglejemål er komplicerede og vi anbefaler altid juridisk rådgivning ingen køb.

Hvad skal man være opmærksom på ved udlejningsboliger?

Foruden grundig gennemgang af alle relevante dokumenter og lejekontrakter, skal du tage stilling til ting som huslejeregler, kende muligheder for ejendommen og gøre op med dig selv, hvilket afkast du forventer.

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis