Juridisk rådgivning om fortrydelsesret

Hvornår gælder din fortrydelsesret?

Fortrydelsesretten er retten til at fortryde dit køb. De fleste mennesker har prøvet at stå med en vare og senere fortryde købet. Ikke alle kender sin fortrydelsesret, hos Lexly hjælper vi dig på vej.

Fortrydelsesret i fysisk handel

Det kan være overraskende for mange, men du har som udgangspunkt ikke fortrydelsesret, når du handler i en fysisk butik fordi købet er bindende. Det er op til den enkelte butik at vælge, om de vil tilbyde en fortrydelsesret på deres varer og på hvilke vilkår. I langt de fleste butikker er der mulighed for at returnere sine varer. I andre tilfælde bliver man lovet en bytteret i butikken. I forbindelse med returret eller bytteret skal du naturligvis gemme din kvittering som bevis for købet.

Onlinehandel

Når du køber ting online er fortrydelsessretten 14 dage fra den dag du har modtaget varen. Der er undtagelser når det vedrører madvarer, drikke og billetter til arrangementer på en bestemt dato. Hvis du ønsker at returnere en vare online, skal du betale transporten af varen tilbage til shoppen, med mindre andet er oplyst. Webshoppen har pligt til at oplyse deres kunder om fortrydelsesretten i ordrebekræftelsen eller på en følgeseddel. På nogle områder har du ikke fortrydelsesret:

  • Flybiletter, pakkerejser og billetter til kulturarrangementer og koncerter
  • Varer hvor du bryder forseglingen, f.eks. på cd'er
  • Mad
  • Billede, hotelophold og leje af sommerhus
  • Speciallavede varer, der er lavet særligt til dig

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan returnere en vare, kan du altid søge råd hos en juridisk ekspert. På denne måde kan du være sikker på, at du får den bedste og mest korrekte rådgivning.

Privat handel

Hvis du handler med en privatperson, har du kun den fortrydelsesret du aftaler med sælgeren/køberen. Fortrydelsesretten skal aftales på forhold.

Fortrydelsesformular

I de fleste tilfælde kan du returnere en vare, hvis du har købt den på nettet eller i en butik. Hvis du køber en vare i en butik, skal du fylde en fortrydelsesformular ud.

Lad Lexly hjælpe dig med din fortrydelsesret

Har du brug for hjælp og vejledning om fortrydelsesret og er du i tvivl om hvilke muligheder du har? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i markeds- og forbrugerret, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke regler er der for fortrydelsesret?

Fortrydelsesretten er forskellige fra køb i fysisk butik til webshop. I en fysisk butik har du som udgangspunkt ikke fortrydelsesret da købet er bindende. Hvis du fortryder et køb fra nethandel har du 14 dages fortrydelsesret.

I hvilke lande gælder fortrydelsesretten?

Fortrydelsesretten på 14 dage gælder når du handler på danske onlinesider eller i et andet EU-land. Uden for EU kan de samme regler ikke garanteres.

Hvornår gælder fortrydelsesretten fra?

De 14 dages fortrydelsesret gælder fra den dag du er i besiddelse af varen. Dvs. at den er lagt i din postkasse, modtaget i døren eller hentet på pakkehuset.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis