Juridisk rådgivning ved gæld

En gæld kan være en alvorlig byrde, især hvis man ikke har råd til at betale den af på egen hånd. Hvis du har brug for juridisk rådgivning vedrørende gæld, kan det være en god idé at kontakte en jurist. Juristen kan hjælpe dig med at forstå dine rettigheder og forpligtelser, samt hvilke muligheder du har for at håndtere din gæld.

Hvorfor skal man lade sig rådgive om gæld

Hvis man har oparbejdet en uoverskuelig gæld, kan det være svært og et tabubelagt emne at snakke med sin omgangskreds om. Gældsproblemer rammer alle samfundslag og kan forringe din livskvalitet og forårsage stress. Det kan være du har gæld til det offentlige, som du ikke betaler, og dermed bliver overdraget til Skat. Det kan også være til private familiemedlemmer eller kreditorer. Med gældsrådgivning kan vi hjælpe med at skabe overblik og lave de bedste løsninger for dig. Ikke mindst sørger vi for at give sig ro i maven og mere struktur i hverdagen.

Hvad kan vi hjælpe med?

Hvis du har en gæld, som du ønsker at få bugt med, står vi klar til at hjælpe dig. Det kan være en god investering for din fremtid, hvis du får styr på økonomien og dermed højere livskvalitet. Vores rådgivere har erfaringen til at få skabt et overskueligt overblik over din gæld og udarbejde de bedste løsninger for dig.

Vores rådgivere hjælper bl.a. med at lægge den bedste plan for dig til at blive gældfri, hjælpe med kreditorer, gældssanering m.m. Hvis du udelukkende har gæld til det offentlige, kan det undersøges om der kan ske eftergivelse af gælden til Skat. Der er forskellige krav, som vores rådgivere vil spørge dig om. Sammen danner vi et overblik over din økonomi og et realistisk budget.

I nogle tilfælde vil der er behov for en låneaftale, som er en juridisk dokument mellem lånegiver og lånetager. Hvis dette er tilfældet, står vores rådgivere også klar med en plan for dig.

Forskellige gældsgrunde

Låneaftale

En gæld kan stamme fra en låneaftale. Låneaftalen er en juridisk aftale, som du indgår med en bank eller et andet låneinstitut, når du låner penge. Låneaftalen indeholder en række forpligtelser, som du er forpligtet til at overholde. Hvis du ikke overholder låneaftalen, kan det få alvorlige konsekvenser for dig, herunder at du kan blive tvangsauktioneret.

Debitorskifte

En af de mest almindelige årsager til gældsproblemer er, at man har taget et debitorskifte. Dette sker typisk, når man køber noget på afbetaling, og man ikke har råd til at betale det af med det samme. Hvis man ikke betaler det af inden for den aftalte frist, kan man blive pålagt renter og gebyrer, som gør det endnu sværere at komme ud af gælden.

Mortifikation af ejerpantebrev

Hvis man har et ejerpantebrev i et hus, som man sælger, skal man typisk have et nyt ejerpantebrev i det nye hus. Hvis man ikke kan få det, kan det føre til, at man ikke kan få solgt huset, og man kan derfor blive siddende med to huslejer.

Lad Lexly hjælpe dig med din gæld

Har du brug for hjælp og vejledning om dine økonomiske forhold og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i økonomisk rådgivning, så du er sikker på at få kompetente fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor benytte juridisk gældsrådgivning?

Hos Lexly bestræber vi os på at give den bedst mulige service og rådgivning, så du kommer godt videre. Med vores uvildige rådgivere varetager vi udelukkende dine interesser og giver løsningsforslag inden for lovens rammer. Vi undersøger og rådgiver dig, så du bliver bevidst om dine økonomiske muligheder.

Hvad er en gældssanering?

Med en gældssanering vil din gæld nedskrives til et aftalt beløb, der oftes betales over 5 år. Der er en række betingelser der skal opfyldes, før der er mulighed for gældssanering.

Hvad sker der, hvis jeg ikke betaler min gæld til det offentlige?

Hvis du ikke betaler din gæld til det offentlige, vil gælden i sidste ende blive indgrebet af Gældsstyrelsen. Gældsstyrelsen inddriver din gæld på vegne af den du skylder penge.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis