Baggrund

Debitorskifte

Debitorskifte er processen med at overføre en gæld fra en person til en anden. Dette kan være nyttigt, hvis den oprindelige debitor ikke længere kan betale gælden, eller hvis den nye debitor ønsker at få en bedre rente.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til debitorskifte
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Hvad er et debitorskifte?

Med et debitorskifte menes, at en gæld overdrages fra en person til en anden. Den mest almindelige situation vedrørende debitorskifte, er ved køb og salg af fast ejendom. Når man taler om debitorskifte, i form af køb og salg af fast ejendom, overgiver sælger gælden i ejendommen til køberen i ejerpantebrevet.

I forbindelse med et boligkøb vil man typisk blive debitor, da man låner penge til finansiering af købet. Her skylder du penge til en bank eller realkreditinstituttet. En debitor, er i modsætning til kreditor, en person der skylder penge.

Det kan være en god ide med juridisk bistand i forbindelse med at overtagelse af en ejendom, så du sikrer en korrekt overførsel af debitorskiftet. Du vil overtage alle vilkår og krav som den tidligere ejer var betinget af.

Hvorfor vælge debitorskifte?

I forbindelse med købt bolig overtager du højst sandsynligt den tidligere ejers forpligtelser. Det er her debitorskiftet skal udarbejdes, når den nye ejer indtræder i f.eks. et eksisterende lån. Der sker en overførsel af et ejerpantebrev mellem to parter - ofte fra sælger til køber. Hvis du ønsker at købe en ejerlejlighed, kræves det ofte, at der stilles sikkerhed til ejerforeningen - typisk i form af ejerpantebrev.

Hos Lexly sørger vi for at indhente alle relevante oplysninger til skiftet, så du sikrer en korrekt overgang. Herefter hjælper vi med tinglysning af skiftet på ejendommen.

Krav til debitorskifte

En betingelse for at debitorskifte kan finde sted, er at skiftet kan godkendes af kreditor. Hermed er kreditor sikret på at få sine penge tilbage igen. Derudover skal skiftet underskrives af begge parter.

Dokumenter som ejerpantebreve, skal tinglyses. Det betyder at aftalen skal registreres via Tinglysningsretten før den er juridisk gældende. I den forbindelse kommer der en lovpligtig tinglysningsafgift til staten på 1.750 kr.

Hvorfor kræver debitorskifte kreditors samtykke?

Dette krav er som udgangspunkt lavet for at beskytte kreditor mod dårlige betalere. Hvis kreditor giver et lån til en betalingsstærk debitor, der pludselig lader lånet overgå til en ny debitor, der ingen penge eller midler har, vil kreditor blive stillet uretfærdigt. Af denne årsag har kreditor mulighed for at blokere et debitorskifte ved at undlade at give samtykke, så de kan beskytte deres investering. 

Lad Lexly hjælpe dig med debitorskifte

Har du brug for hjælp og vejledning om debitorskifte og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i , så du er sikker på at få kompetente fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Lånebevis

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er debitorskifte?

Ved debitorskifte overdrages en gæld fra en skyldner til en anden. Det betyder at debitoren udskiftes med en anden f.eks. ved køb af ejendom, så den nye ejer overtager gældsforpligtelserne.

Hvad er ejerpantebrev?

Ejerpantebrevet oprettes når ejeren af fast ejendom ønsker at stille sikkerhed for f.eks. et lån. Ved en ny køber kan ejeren vælge at overdrage ejerpantebrevet til den nye køber.

Hvad betyder det at have pant i en ejendom?

Når man har pant i en ejendom, er det en fysisk genstand, som bruges til at stille sikkerhed for et lån. Ejendommen fungerer som en sikkerhed overfor långiver, der i denne forbindelse bliver panthaver.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til debitorskifte
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis