Investeringer

I dagens økonomiske klima er det vigtigere end nogensinde at have en god forretningsplan. Dette kommer især til udtryk når man overvejer at investere i en virksomhed eller finde investorer. At finde den rette virksomhed at investere i kan være vanskeligt. Det er afgørende, at man tager sig tid til at undersøge sine muligheder og forstår de risici, der er forbundet med investeringen.

Hvad skal man bruge investorer til?

Hvis din virksomhed har ambitioner om at udvikle sig, vil der ofte opstå en behov for at tilføre virksomheden ekstra kapital. Dette kan enten være i form af ekspansion, udvidelse af produktionen eller noget tredje. Det primære mål er ofte at sikre investeringer, der kan medvirke til at udvikle virksomheden i den rigtige retning.

Investeringer behøver ikke udelukkende have et økonomisk afkast for øje. En investering kan også være tilførelse af vigtige kompetencer og erfaringen f.eks. inden for ledelse eller virksomhedsudvikling. Hermed får du også en vigtig sparringspartner gennem investeringer. Dog skal man altid være opmærksom på, at en investor typisk ønsker at få et afkast ud af sin investering.

Hvilke investorer har du behov for?

Investeringer og investorer kan have mange former, både økonomisk og kompetencemæssigt. Hvis din virksomhed står overfor at søge investeringer, er det vigtigt at have på plads hvilke typer af investeringer du står og mangler. I skal beslutte i virksomheden om der udelukkende er brug for kapital eller om der også mangler erfaringer og kompetencer.

I praksis kan det betyde, at hvis din virksomhed udelukkende står og mangler kapital til f.eks. produktionsapparater eller andet for at følge markedet - vil en økonomisk investering være oplagt. Hvis virksomheden derimod ønsker at søge andre markeder/lande, kan det være optimalt at søge erfaringer og viden inden for dette område. På den måde kan du bedst ekspandere din virksomhed.

Hav en plan klar

Det er vigtigt at have en klargjort plan klar for din virksomhed. Der er ikke mange investorer der vil investere i en virksomhed på uoplyst grundlag. Derfor skal du have en strategiplan og dine værdier klar, så du kan præsentere din virksomhed bedst muligt. Når du har fået styr på dine mulige investorer og investeringer, er det vigtigt at have de juridiske dokumenter på plads, herunder investeringsaftaler. Hos Legalhero kan vi hjælpe dig med alt fra de juridiske dokumenter til rådgivning om investeringer.

Lad Lexly hjælpe dig med at få styr på investeringerne

Har du brug for hjælp og vejledning til investeringer og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål til investeringer

Hvad er en investor?

En investor er en person, virksomhed eller organisation som ønsker at investere i en virksomhed eller et projekt i form af kapital eller viden. Ofte vil investoren gerne være sikker på at investeringen giver et godt afkast, og vil derfor typisk også have en del med driften at gøre.

Hvad kan man bruge investorer til?

Ved at have investorer som investerer i din virksomhed, kan de bidrage med kapital, viden, netværk og erfaringer som typisk vil gavne din virksomheds vækst og muligheder national og/eller globalt.

Hvilke ting skal man være opmærksom på i forbindelse med investeringer?

Hvis du skal søge investeringer til din virksomhed, skal du være bevidst om hvilke områder du ønsker investorerne skal hjælpe med. Er det udelukkende kapital eller mere en sparringspartner som har mere erfaring?

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis