Baggrund

Investeringsaftale

En investeringsaftale er en del af et samlet investeringskompleks, der indeholder flere juridiske dokumenter. Typisk anvendes investeringsaftaler i forbindelse med kapitalforhøjelser og konvertibel lånefinansiering i kapitalselskaber, dvs. ApS og A/S. Læs mere om investeringsaftaler herunder eller kom i gang med din opgave med det samme ved at klikke “kom i gang”.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er en investeringsaftale?

En investeringsaftale er et aftaledokument, der oplister de betingelser som en investering skal foretages på baggrund af. Det kan sammenlignes med andre typer af købekontrakter, idet transaktionen i de fleste tilfælde består af en udveksling af kontanter og kapitalandele.

Typisk vil en investering i et selskab skulle foretages på baggrund af mange juridiske dokumenter og det som oftest også her, at de egentlige beslutninger bliver truffet. Investeringskomplekser kan nemlig deles op i selskabsretlige og erhvervsretlige dokumenter.

Selskabsretlige dokumenter:

Erhvervsretlige dokumenter:

Investeringsaftale kan derfor ses som et opsamlende dokument, der udspecificerer hele transaktionen, parternes interesser, vilkår for overdragelsen samt alle øvrige terms.

Hvornår bør man lave en investeringsaftale?

Det er afgørende at have en investeringsaftale på plads, inden nogen form for kapitaludveksling eller ejerskabsændring finder sted i et selskab. Denne aftale er særligt vigtig, når der er flere parter involveret, og hvor der er en betydelig risiko eller mange variabler. Timing er altafgørende, og det er anbefalet at lave en investeringsaftale, så snart parterne har opnået en grundlæggende konsensus om investeringens vilkår, men før nogen penge eller aktiver er udvekslet. Dette er for at sikre, at alle parter har klare og utvetydige retningslinjer for, hvordan investeringen skal håndteres, og hvad der sker i forskellige scenarier.

Hvis man går ind i en investering uden en klar aftale, kan det føre til misforståelser, tvister og potentielt juridiske udfordringer ned ad vejen. Det er også vigtigt at få investeringsaftalen formuleret i en tidlig fase for at gøre due diligence-processen mere strømlinet. Her kan man bruge aftalen som en guide for, hvad man skal se efter og spørge om.

Det er derfor essentielt, at man rådfører sig med kvalificerede juridiske eksperter i processen, såsom dem, du kan finde gennem Lexly, for at sikre, at alle lovmæssige krav og personlige interesser er dækket. I en verden, hvor investeringsscenarier kan være komplekse og fyldt med nuancer, er en velstruktureret investeringsaftale ikke blot en formalitet; det er en nødvendighed.

Hvad indeholder en investeringsaftale?

En investeringsaftale bør indeholde alle væsentlige vilkår for investeringen. Derfor er det vigtigt, at man fra start har et overblik over de forskellige vilkår, der kan gøre sig gældende for de respektive parter. Dette er især vigtigt, hvis der er flere investorer, der investerer samtidigt.

Der findes ikke krav til, hvad en investeringsaftale skal indeholde, men Lexly anbefaler, at en investeringsaftale som minimum indeholder følgende punkter:

 • Definitioner og fortolkning
 • Baggrund for aftalen
 • Investerings teknikaliteter
 • Indbetaling, herunder tekniske informationer om betalingsmåde
 • Generalforsamling, herunder krav om endelig godkendelse på selskabets generalforsamling i forbindelse med closing.
 • Ejeraftale, herunder krav om tiltrædelse af selskabets ejeraftale.
 • Signing og closing, henholdsvis tidspunktet for underskrivningen af investeringsaftalen (signing) og overførsel af kontantindskud samt opdatering af ejerbog (closing). Oftest ligger dette tidspunkt samtidigt.
 • Due diligence, herunder hvilke skridt der er taget for at sælgerne (selskabet) har varetaget sin loyale oplysningspligt.
 • Garantierklæringer, herunder hvilke oplysninger, som investor har modtaget fra selskabet, der ikke længere gøres krav på baggrund af. Investorerne kan også give garantier for fx midlernes lovlighed m.v.
 • Misligholdelsesbeføjelser, herunder hvilke muligheder investorerne har for at rejse krav mod selskabet og dens ledelse i tilfælde af brug på fx garantierklæringerne.
 • Fortrolighed
 • Omkostninger, herunder hvem der skal betale for juridisk rådgivning i forbindelse med investeringen.
 • Lovvalg og værneting

Lad Lexly udforme jeres investerings-aftale

Ønsker du hjælp til at oprette en investerings-aftale, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Dermed sikrer du dig også, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet.

Opret din sag hos i vores platform, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Relevante papirer vedhæftes i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os. Lexly er Danmarks førende digitale juridiske platform som alternativ til en almindelige selskabsadvokat.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret. Lexlys jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en investeringsaftale?

Investeringsaftalen har til formål at danne rammerne og vilkårene for en investors investering i en virksomhed.

Hvad indeholder investeringsaftalen?

Aftalen vil ofte indeholde en beskrivelse af de overordnede rammer for investeringen. Det betyder bl.a. hvor mange penge investoren indskyder i virksomheden, ejerandel og værdiansættelse. Hvis du har yderligere spørgsmål til indholdet af aftalen, står Lexly klar til at hjælpe.

Hvornår skal investeringsaftalen udarbejdes?

Så snart der er enighed hos investoren eller eksisterende kapitalejer med en anden part om de overordnede rammer, kan du med fordel udarbejde en investeringsaftale. Aftalen har til formål at klarlægge aftalen vilkår og skabe tryghed angående investeringen.

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis