Baggrund

Juridisk rådgivning til slutseddel

Er du i gang med at købe eller sælge et køretøj? I så fald har du brug for at udarbejde en slutseddel. Slutsedlen indeholder aftalens vilkår vedrørende salget og køretøjets specifikationer. Det er vigtigt at slutsedlen udføres korrekt.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til slutseddel
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Hvad er en slutseddel?

En slutseddel er en dokumenteret kontraktlig aftale mellem to parter, hvoraf den ene part er forpligtet til at yde en service eller levere en vare til den anden part. Aftalen indeholder ofte en beskrivelse af de ydelser, der skal leveres, og vil også normalt angive en frist for, hvornår ydelsen skal leveres. Slutsedlen nævnes ofte i forbindelse med køb eller salg af køretøjer, hvor detaljer om handlen er beskrevet.

Hvad skal der stå på en slutseddel?

Når køber og sælger er enige om de vigtigste vilkår i aftalen, skal disse vilkår udarbejdes i et dokument. En slutseddel skal indeholde mange ting vedrørende f.eks. en bil. Først og fremmest indeholder sedlen alle relevante informationer om bilens motor, stand, alder, skader og eventuelle forsikringer m.m. Herunder indgår en beskrivelse af de ydelser, der skal leveres, og en frist for, hvornår ydelsen skal leveres. Aftalen skal også indeholde kontaktoplysninger på begge parter, og det anbefales også, at der indsættes en klausul om, at aftalen er underlagt dansk rets almindelige regler.

En slutseddel skal altid underskrives af begge parter for at være gyldig. Med en slutseddel er du sikker på at både køber og sælger er indforstået med de vilkår handlen går under.

Hvis du skal sælge køretøjer

Hvis du skal sælge et køretøj, har du pligt til at oplyse køber om fejl og mangler. Hvis køretøjet indeholder noget bemærkelsesværdigt bør disse indgå i slutsedlen. Som privat sælger betaler du afgifter og forsikringer på køretøjet indtil køretøjet registreres, derfor er en korrekt slutseddel også relevant sælgeren. I slutsedlen bør i aftale, hvem der står for omregistreringen - og sælger skal have købesummen før overdragelse. Hos Lexly hjælper vi både køber og sælger med slutsedlen.

Hvad sker der, hvis der ikke overholdes en slutseddel?

Hvis der ikke overholdes en slutseddel, kan det medføre alvorlige konsekvenser for den part, der ikke overholder aftalen. Den anden part kan således kræve, at aftalen overholdes, eller at der betales erstatning for skader, der er påført ved ikke at overholde aftalen.

I alvorlige tilfælde kan det også medføre, at den part der ikke overholder aftalen, bliver straffet efter straffeloven.

Hvad skal man være opmærksom på, når man indgår en slutseddel?

Når man indgår en slutseddel, skal man være opmærksom på, at der er tale om en juridisk bindende aftale. Det betyder at man hæfter personligt for aftalen, og at man ikke kan gøre indsigelse mod aftalen, hvis man ikke overholder den. Når du har underskrevet aftalen, kan den ikke fortrydes.

Det er derfor vigtigt, at man sørger for at få rådgivning fra en jurist, når man indgår en slutseddel, så man er sikker på, at man overholder alle reglerne.

Hos Lexly kan vi hjælpe slutsedlen på dit køretøj

Har du brug for hjælp og vejledning om udarbejde af slutsedlen og er du i tvivl om hvile aspekter den skal indeholde? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister og rådgivere, så du er sikker på at få kompetente fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Bilag til skattefri befordringsgodtgørelse for kørsel i egen bil

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en slutseddel?

Med en slutseddel i hånden har du en bekræftelse på aftalen vedrørende køb eller salg af et køretøj. Dokumentet er juridisk vigtigt, da alle detaljer om handlen er beskrevet og binder sælger og køber. I slutsedlen står bl.a. informationer om salgspris, bilens stand, betalingsmetode, levering/afhentning osv.

Hvorfor er slutsedlen vigtig?

Slutsedlen fungerer som det endelige juridiske dokument mellem sælger og køber. Hvis ikke vilkår og betingelser er aftalt på skrift, kan det være svært at dokumentere aftalerne. I tilfælde af tvister mellem køber og sælger vil slutsedlens indhold være gældende. Vores rådgivere kan hjælpe dig med at få styr på slutsedlen.

Hvornår skal man bruge en slutseddel?

En slutseddel anvendes på alle former for køretøjer - herunder biler, motorcykler, trailere og campingvogne. Du skal have en slutseddel hvis du køber hos en bilforhandler, men også hvis du køber privat.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til slutseddel
Sådan fungerer det
 • Få et uforpligtende tilbud.
 • Vi afklarer hvilken hjælp
  du behøver.
 • Du vælger selv hvornår
  du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis