Baggrund

Anpartshaverlån

Skal du bruge en juridisk hjælp, så lad Lexly, et alternativ til advokater, rådgive dig. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste juridiske eksperter i landet.

  • Træt af dyr Advokathjælp? Spar op til 60% på regningen!
  • Alle jurister er personligt kontrollerede og verificerede af Lexly.
  • Opret på 2 min og modtag tilbud.
Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Få rådgivning vedr. anpartshaverlån

Få hjælp til anpartshaverlån Indhent et uforpligtende tilbud
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Anpartshaverlån

Et anpartshaverlån er når et anpartsselskab yder et lån til en anpartshaver, eller en person der på anden måde har tilknytning til anpartsselskabet. Et selskab kan yde lån eller anden finansiering til dets anpartshavere., jf. Selskabslovens § 210.

Lånet skal dog stilles under særlige betingelser, herunder bl.a.:

  • Lånet skal alene komme fra selskabets frie reserver og skal ydes på sædvanlige markedsvilkår.
  • Beslutningen om at yde lån skal enten træffes af generalforsamlingen eller af selskabets centrale ledelsesorgan efter bemyndigelse fra generalforsamlingen. Generalforsamlingens bemyndigelse kan indeholde økonomiske og tidsmæssige begrænsninger. Lånet må ikke udgøre et større beløb, end det der er foreslået eller tiltrådt af selskabets centrale ledelsesorgan.
  • Beslutningen om at yde lån kan først træffes efter aflæggelsen af selskabets første årsrapport.

Opfylder lånet ikke ovenstående betingelser, vil der være tale om et ulovligt anpartshaverlån.

Tilbagebetaling

Hvis et selskab udsteder et ulovligt anpartshaverlån, skal pengene straks tilbagebetales til selskabet med høj rente. Den låntagende aktionær vil af Erhvervsstyrelsen tilpligtes at betale en bøde. Herudover gælder det for medlemmer af selskabets ledelse, der traf den oprindelige beslutning om det ulovlige anpartslån, at disse stilles personligt ansvarlig for det tab, som selskabet måtte lide i tilfælde af, at anpartshaverne ikke tilbagebetaler beløbet.

Skattemæssige konsekvenser

I skattemæssig sammenhæng betragtes det ulovlige lån som enten udbyttebetaling eller lønudbetaling. I så fald beskattes det også sådan. Om lånet ligestilles med udbytte eller løn afhænger af hvilken position den låntagende aktionær/anpartshaver har i selskabet. 

Hvis lånet et ydet på lovlig vis, er der ikke pligt til at betale skat af det.

Lad Lexly hjælpe dig med dit anpartshaverlån

Ønsker du juridisk rådgivning, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Ved at lade Lexly behandle din sag sikrer du dig, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale inden for retsområdet. Lexlys jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, hvorfor du kan være sikker på, at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et anpartshaverlån?

Et anpartshaverlån er når et anpartsselskab yder et lån til en anpartshaver, eller en person der på anden måde har tilknytning til anpartsselskabet

Hvilke betingelser skal være opfyldt for at et anpartshaverlån er lovligt?

Først og fremmest skal selskabet skal have penge til det. Herudover skal lånet skal ydes på markedsvilkår. Man må ikke have bedre betingelser, end hvis man lånte pengene “ude i byen”. Afslutningsvis skal lånet skal godkendes på generalforsamlingen.

Hvad skal man gøre ved ulovlige anpartshaverlån?

Hvis man opdager ulovlige aktionærlån eller anpartshaverlån f.eks. i forbindelse med regnskabsaflæggelse, er det vigtigt, at problemet bliver løst korrekt. Det er både i forhold til de selskabsretlige og de skatteretlige regler.

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Få rådgivning vedr. anpartshaverlån

Få hjælp til anpartshaverlån Indhent et uforpligtende tilbud

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis