Juridisk rådgivning om leje af bolig

Hvorfor opsøge juridisk rådgivning ved leje af bolig?

Lejere har ofte spørgsmål om deres rettigheder og forpligtelser i forhold til deres udlejer. Lejeloven er et kompleks lovområde med mange ændringer, hvor det er svært at navigere uden juridisk baggrund. Som lejer kan der være mange faldgruber, hvor du ikke kender til de økonomiske konsekvenser eller dine rettigheder. Tvister med ens udlejer kan være alt fra huslejen, depositum til manglende vedligeholdelse. Disse spørgsmål kan være meget komplekse, og det kan derfor være en god idé at søge juridisk rådgivning.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved leje af bolig?

Grundet den stigende efterspørgsel på boligmarkedet, især i de større byer, er der risiko for at blive snydt. Ofte har man en stram tidshorisont til at finde en bolig, men husk altid den sunde fornuft. Hvis noget er for godt til at være sandt, er det ofte sådan. Her er nogle af de vigtigste ting, du kan være opmærksom på.

  • Udlejeres opførsel: Vil vedkommende mødes med dig i virkeligheden?
  • Attraktiv husleje: Hvis huslejen er en del lavere end andre lejeboliger i nærheden, skal man være ekstra opmærksom
  • Depositummets størrelse: Udlejeren må ikke kræve mere depositum svarende til 3 måneders husleje.
  • Læs lejekontrakten grundigt

Hvad kan vi hjælpe med?

I flere tilfælde er der lavet fejl i lejeaftalen. En lejekontrakt er et vigtigt dokument, som både lejer og udlejer skal være bekendt med. Vores rådgivere sidder klar til at gennemgå din lejekontrakt, så du er sikker på at den er udfyldt korrekt og du kender dine rettigheder. Hvis der er problemer med at få depositum tilbagebetalt, kan en jurist være behjælpelig. Jurister har ofte god erfaring med at forhandle med udlejere, og de kan hjælpe dig med at få dit depositum tilbage. Måske oplever du huslejestigninger, som kan virke mistænkeligt eller oplever megen støj fra nabo. Der er mange områder og regler ved leje af bolig. Uanset hvilke tvister du møder, står vi klar til at rådgive dig.

Tvister med udlejer

Hvis du og din udlejer har prøvet at løse en tvist uden held, kan man først og fremmest indbringe sagen til Huslejenævnet. Både udlejer og lejer kan indbringe sagen for Huslejenævnet, som vil træffe en afgørelse. Dette gælder dog kun ved privat udlejning. Hvis tvisten foregår ved almen udlejning, har du mulighed for at klage til beboerklagenævnet. Hvis du ønsker at oprette en sag, er det altid en god ide at sætte dig godt ind i reglerne med en rådgiver, så du har det bedst mulige standpunkt.

Lad Lexly hjælpe dig med leje af bolig

Har du brug for hjælp og vejledning om dine lejeforhold og er du i tvivl om hvilke regler der gælder? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i lejeret, så du er sikker på at få kompetente fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal man være opmærksom på ved leje af bolig?

Når du skal til at leje en bolig, er der mange ting at være opmærksom på. Hvis du ønsker at leje privat, vil det være en god ide at tjekke udlejer og se lejligheden. Herudover anbefales det kraftigt at lejekontrakten tjekkes igennem af professionelle, for at undgå misforståelser og dyre overraskelser.

Hvem har pligt til vedligeholdelse i private lejeboliger?

Hvis der er tale om privat udlejning påhviler den indvendige vedligeholdelse udlejeren - med mindre andet er bestemt i lejekontrakten.

Hvem skal man rette henvendelse ved uenighed med udlejer?

Huslejenævnet, Beboerklagenævnet og Boligretten er alle instanser der behandler tvister mellem udlejer og lejer. I alle tilfælde skal man forsøge af løse tvisten på egen hånd. Huslejenævnet behandler sager på det private boligmarkedet, hvor Beboerklagenævnet omhandler almene boliger. Sagen kan senere blive videresendt til Boligretten.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis