Medarbejdere

En virksomheds medarbejdere er dens vigtigste aktiv. Uanset om det er en lille virksomhed med få ansatte eller en stor virksomhed med tusindvis af ansatte, er det vigtigt at have styr på medarbejdernes rettigheder og forpligtelser.

Hvordan kan en virksomhed sikre, at medarbejderne overholder deres forpligtelser?

Det er her, juridisk rådgivning vedrørende medarbejdere kommer ind i billedet. Med juridisk rådgivning får du mulighed for at få professionel og kompetent vejledning og rådgivning om medarbejderforhold.

En god juridisk rådgiver vil kunne hjælpe dig med at forstå de relevante love og regler, så du kan sikre, at din virksomhed overholder dem. Juridisk rådgivning vedrørende medarbejdere kan også hjælpe dig med at forstå dine medarbejderes rettigheder, så du kan sikre, at de bliver behandlet retfærdigt.

Hvilke rettigheder har dine medarbejder?

Hvis du har en virksomhed og ønsker at ansætte medarbejdere, er det vigtigt du kender forholdene på det danske arbejdsmarked. Når du ansætter medarbejdere i din virksomhed, er det vigtigt at du registrerer dem som arbejdsgiver. Derigennem kan du udbetale løn, indberette SKAT og AM-bidrag. I forbindelse med ansættelse, skal du også udarbejde et ansættelseskontrakt senest en måned efter vedkommende er ansat. Heri bliver medarbejderne bekendt med deres arbejdsvilkår.

Herudover skal der tegnes en arbejdsskadeforsikring for at sikre dine medarbejdere når de er på arbejde. Ting som barselsordning, indbetaling, ferie, lønsedel osv. er naturligvis også din pligt som arbejdsgiver at have styr på. Derfor anbefaler vi, at man søger juridisk rådgivning.

Få hjælp hos os

Der er utrolig mange ting at have styr på i forbindelse med sine medarbejdere. Hos Lexly kan du få hjælp til netop det du mangler og ønsker - alt fra ansættelseskontrakter og bortvisning.

Har du brug for hjælp og vejledning til at få styr på dine og dine medarbejders rettigheder? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i ansættelse- og arbejdsret, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er arbejdsgivers forpligtelser overfor medarbejdere?

Som arbejdsgiver er det dit ansvar at få styr på de danske arbejdsmarkedsforhold og medarbejdernes ansættelseskontrakter. Herunder skal der overholdes lovgivning, som Lexly kan hjælpe med.

Hvorfor er ansættelseskontrakter vigtige?

Hvis der opstår en konflikt mellem dig som arbejdsgiver og en medarbejder, kan det koste dig dyrt, hvis der ikke er styr på de kontraktsmæssige forhold. Kontrakten er med til at udstikke retningslinjer mellem medarbejderen og arbejdsgiveren.

Hvad skal en ansættelseskontrakt indeholde?

Ansættelseskontrakten skal indeholde væsentlige vilkår, rettigheder og forpligtelser som medarbejderne har. Hvis der er fejl og mangler i kontrakten, kan medarbejderne kræves godtgørelse.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis