Baggrund

Funktionærkontrakt til studerende

En ansættelseskontrakt til studerende som er omfattet af funktionærloven og som sikrer de bedste kontraktvilkår for arbejdsgiver og medarbejder. Her kan du udarbejde din ansættelseskontrakt og få afdækket alle formaliteter nemt.

Tager 10 minutter
Kan downloades med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Lav online
299 kr.
Med jurist
Fra 4.499 kr.

Pris

299 kr.

Ekskl. moms

Opret ansættelseskontrakt Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er en funktionær?

Når en studentermedhjælper opfylder et sæt af kriterier bliver vedkommende anset for funktionær. Studentermedhjælperen er i så fald omfattet af funktionærloven, uanset hvad der ellers aftales og har dermed krav på en funktionærkontrakt.

Studentermedhjælperen er funktionær, når denne:

 • Arbejder mindst 8 timer om ugen i gennemsnit. Hvis arbejdstiderne er svingende, skal den gennemsnitlig arbejdstid om ugen i stedet beregnes.
 • Er underlagt instruktionspligt. At være underlagt instruktionspligt indebærer, at der skal være en overordnet, der giver studentermedhjælperen instrukser i forhold til arbejdets udførelse.
 • Udfører funktionærarbejde. Med funktionærarbejde kan der blandt andet være tale om kontorarbejde, salgsarbejde, lagerarbejde og i nogle særlige tilfælde klinisk arbejde.

Skal man lave en ansættelseskontrakt?

En studentermedhjælper vil have krav på at få en ansættelseskontrakt senest 1 måned efter ansættelse, hvis vedkommende har været ansat i minimum 1 måned og har arbejdet mindst 8 timer ugentligt. Hvis arbejdsgiver forsømmer denne pligt risikeres en bøde. Endvidere er det en god ide at have nogle faster rammer for ansættelsen, som er til fordel for begge parter.

Hvordan kommer jeg i gang?

Her hos Lexly kan du udarbejde din funktionærkontrakt til studerende med vores dokumentgenerator. Det er nemt og hurtigt klaret!

Har du brug for en skræddersyret løsning eller personlig rådgivning, så er du altid velkommen til at oprette en sag og modtage tilbud fra vores dygtige jurister.

Lexlys dokumenter er af højeste juridiske kvalitet, og vi garanterer naturligvis, at alle dokumenter er ajourført i overensstemmelse med gældende lovgivning af vores juridiske eksperter. Har du spørgsmål eller behov for hjælp, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Ofte stillede spørgsmål

Er en studentermedhjælper omfattet af funktionærloven?

En studentermedhjælper kan både være ansat i en funktionær- og i en ikke-funktionærstilling, afhængig af arbejdets art og det antal timer, der arbejdes. Hvis studentermedhjælperens ugentlige antal timer og arten af arbejdet medfører, at de får funktionærstatus, så er funktionærloven gældende for dem.

Hvornår er en studentermedhjælper omfattet af funktionærloven?

Funktionærloven finder anvendelse når medarbejderen er beskæftiget med en bestemt type arbejde (f.eks. kontor, salg, teknisk/klinisk bistandsydelse), ansat mere end 8 timer pr. uge i gennemsnit samt være i et tjenesteforhold.

Skal der oprettes en ansættelseskontrakt for studentermedhjælpere?

Studentermedhjælperen har krav på en ansættelseskontrakt senest 1 måned efter ansættelse, hvis vedkommende har været ansat i minimum 1 måned og har arbejdet mindst 8 timer ugentligt.

Lav online
299 kr.
Med jurist
Fra 4.499 kr.

Pris

299 kr.

Ekskl. moms

Opret ansættelseskontrakt Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis