Baggrund

Bortvisning af medarbejder ved tyveri

Bortvisning af en medarbejder ved tyveri er berettiget, da dette må anses for at være en væsentlig misligholdelse af ansættelsesforholdet. Som arbejdsgiver skal man dog være sikker på, at der er bevis for bortvisningen, da man ellers kan risikere at skulle betale godtgørelse eller erstatning til den bortviste medarbejder.

Tager 10 minutter
Kan downloades med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Lav online
299 kr.
Med jurist
Fra 1.796 kr.

Pris

299 kr.

Ekskl. moms

Opret bortvisning Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Bortvisning af medarbejder ved tyveri  - hvad gør man?

Bortvisning af en medarbejder ved tyveri er en mulighed for en arbejdsgiver i det tilfælde, hvor medarbejderen groft har misligholdt sit ansættelsesforhold. Et eksempel på en sådan grov misligholdelse er tyveri. Når en medarbejder begår tyveri kan denne derfor blive bortvist og hermed fjernet fra sin stilling med øjeblikkelig virkning. 

Når en medarbejder bortvises ved tyveri bortfalder det almindelige opsigelsesvarsel og medarbejderen kan fjernes fra sin stilling øjeblikkeligt. Da medarbejderen er blevet bortvist, så har medarbejderen heller ikke ret til løn, som medarbejderen ellers ville have i tilfælde af opsigelse

Da en bortvisning er særligt indgribende for såvel medarbejderen og arbejdsgiver, så er der krav om, at der skal være tale om en væsentlig misligholdelse. 

Væsentlig misligholdelse af ansættelsesforholdet

Bortvisning forudsætter, at medarbejderen har misligholdt sit ansættelsesforhold væsentligt. Et retsbrud som tyveri kan karakteriseres som en væsentlig misligholdelse af ansættelsesforholdet. Arbejdsgiveren har derfor ret til at bortvise medarbejderen øjeblikkeligt. Arbejdsgiveren må i forbindelse med ansættelsesforholdet have en berettiget forventning om, at medarbejderen ikke begår tyveri, ligesom en sådan adfærd generelt ikke kan accepteres i et ansættelsesforhold. 

Da en bortvisning er yderst indgribende, er det vigtigt at arbejdsgiveren har sikret sig bevis for sin påstand. Såfremt der ikke er tilstrækkeligt bevis eller at det viser sig, at påstanden var forkert, så er bortvisningen uberettiget. 

Uberettiget bortvisning af medarbejder ved tyveri

Hvis det viser sig, at bortvisning er uberettiget, så kan medarbejderen kræve erstatning eller godtgørelse. Viser det sig, at bortvisningen er sket på et falsk grundlag, så vil medarbejderen oftest finde det at være blevet bortvist, som en krænkende oplevelse. I nogle tilfælde, vil medarbejderen derfor, sammen med kravet om erstatning, også rejse et krav om godtgørelse for tort.

Sådan kan Lexly hjælpe

Ønsker du vejledning i forhold til bortvisning af en medarbejder ved tyveri eller hjælp til udarbejdelse af juridiske dokumenter i forbindelse med bortvisningen, så har det aldrig været nemmere at komme nemt og sikkert i mål. Med Lexly får du skræddersyet et dokument til bortvisning af medarbejderen efter dine behov og sikret, at det er juridisk korrekt gennem vores smarte dokument-generator. I dokumentgeneratoren bliver du stillet en række spørgsmål, som du skal besvare, hvorefter din aftale er klar til at blive underskrevet digitalt og downloadet. 

Du kan altid få en af vores juridiske eksperter til at hjælpe dig med at tilpasse dokumentet efter det er lavet, hvis du har helt særlige ønsker eller behov.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad medfører en bortvisning?

En bortvisning medfører, at ansættelsesforholdet ophører øjeblikkeligt og den medarbejderen er derfor ikke længere ansat fra bortvisningstidspunktet. Dette kan ske af forskellige årsager og under forskellige omstændigheder, og det kan have forskellige konsekvenser for både medarbejderen og arbejdsgiveren.

Hvad skal der til for at blive bortvist?

Bortvisning af en medarbejder kræver at denne har væsentlig misligholdt sit ansættelsesforhold. Et eksempel på dette er for eksempel tyveri.

Hvad sker der i tilfælde af en uberettiget bortvisning?

Hvis bortvisningen viser sig at være uberettiget, så kan medarbejderen kræve erstatning eller godtgørelse.

Lav online
299 kr.
Med jurist
Fra 1.796 kr.

Pris

299 kr.

Ekskl. moms

Opret bortvisning Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis