Baggrund

Samtykkeerklæring til behandling af personoplysning i ansættelsesforhold

Databeskyttelsesloven kræver samtykkeerklæring til behandling af personoplysninger i ansættelsesforhold, så længe den opfylder kravene i forordningen. På trods af dette, er der typisk en ulighed mellem arbejdsgiver og ansatte i ansættelsesforholdet.

Tager 10 minutter
Kan downloades med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Lav online
299 kr.
Med jurist
Fra 1.796 kr.

Pris

299 kr.

Ekskl. moms

Opret samtykkeerklæring Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvorfor skal jeg bruge en samtykkeeklæring fra mine ansatte?

Både private og offentlige arbejdsgivere kan ikke undgå at behandle personoplysninger om sine ansatte, da man i et ansættelsesforhold ikke kan undgå at behandle den ansattes personoplysninger. I den forbindelse skal man være opmærksom på samtykkeerklæring.

At du behandler dine ansattes personoplysninger gør dig som arbejdsgiver til dataansvarlig, hvilket er forbundet med en række juridiske forpligtelser efter databeskyttelsesforordningen (også kendt som GDPR).

I nogle jobs kan det være relevant at indhente følesomme oplysninger omkrings ens ansatte såsom straffeattest eller helbredsoplysninger. At indhente følsomme oplysninger kræver et udtrykkeligt samtykke. Derfor anvendes samtykkeerkæringen som et udtrykkeligt samtykke til at indhente disse oplysninger om den ansatte.

Hvad er vigtigt at være opmærksom på?

Det er kun nødvendigt for dig med en samtykkeerklæring fra din ansatte, hvis det er dig som arbejdsgiver eller arbejdspladsen, som indhenter personoplysninger om den ansatte. Hvis den ansatte på egen opfordring selv fremsender eksempelvis straffeattest, svarer det til, at vedkommende selv har givet udtrykkeligt samtykke.

Husk at du kun må indhente eller anmode din ansatte om vedkommendes straffeattest, hvis det er relevant i forhold til den stilling, som vedkommende besidder eller skal til at besidde.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du kan med vores smarte dokumentgenerator selv generere dine egen samtykkeerklæring. I dokumentgeneratoren bliver du stillet nogle spørgsmål, udfra hvilke vi laver dit erkælring for dig, som du efterfølgende kan rette til, sende til underskrift digitalt og downloade som PDF.

Hvis du har specifikke ønsker til samtykkeerklæringen eller har mange spørgsmål, kan du altid tilkøbe juridisk rådgivning fra en af vores juridiske eksperter.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et samtykke?

Samtykke er efter databeskyttelsesforordningen udtryk for, at de registrerede gives et reelt valg over, hvordan deres oplysninger bruges. Det er efter forordningen et af flere – ligestillede – behandlingsgrundlag, som den dataansvarlige kan anvende ved behandling af personoplysninger.

Hvordan behandles personoplysninger?

Behandling af personoplysninger skal ske i overensstemmelse med behandlingsreglerne i databeskyttelsesforordningens kapitel II. Samtykke fra den registrerede er et af flere ligestillede retlige grundlag, som den dataansvarlige kan bruge til at behandle personoplysninger.

Hvem skal dokumentere samtykket?

Når en arbejdsgiver behandler oplysninger om en ansøger eller medarbejder, skal arbejdsgiveren som dataansvarlig kunne dokumentere, at den pågældende har fået informationerne.

Lav online
299 kr.
Med jurist
Fra 1.796 kr.

Pris

299 kr.

Ekskl. moms

Opret samtykkeerklæring Betaling først til sidst
Sådan fungerer det
 • Svar på spørgsmålene i vores online formular.
 • På kun 10 min at får du et
  juridisk korrekt dokument.
 • Lav ændringer i
  dokumentet eller hent
  det som PDF.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis