Juridisk rådgivning ved nybyggeri

Hvad kan man bruge juridisk rådgivning til ved nybyggeri?

Står du overfor et større nybyggeri? Måske er det første gang du skal købe et hus, hvor valget er faldet ved nybyggeri. Huskøb er en af de største investeringer og det er vigtigt alle elementer er på plads, hvis ikke man ønsker uforudsete udgifter. I dagens Danmark er der mange love og regler, som man skal overholde, når man bygger noget nyt. Derfor er det en god idé at søge juridisk rådgivning, sideløbende med overvejelsen af et nybyggeri. På den måde kan man få hjælp til at forstå de juridiske konsekvenser af sit byggeri, og man kan undgå at komme til at overtræde nogle af de mange love og regler.

Vores opgave ved nybyggeri

Ofte har man en byggesagkyndig til at assistere med rådgivning om det tekniske, tidsplaner, byggeri, møder, tilsyn m.m. Vores rådgivere kan assistere bygherren med alle de juridiske dokumenter herunder forskellige aftaler, kontakter og øvrige dokumenter. Der vil næsten altid opstå uforudsete begivenheder, hvor du har brug for vejledning.

Vi tilbyder at gennemgå kontrakten og betingelserne med byggefirmaet inder du underskriver, så du er sikker på at kontrakten overholder alt lovgivning. Dokumenterne omfatter bl.a. entreprisekontrakten, servietterne, forsikringsforhold og tilhørende materiale. Nybyggeri er ofte en stor beslutning, hvor det vil være ærgerligt hvis der indgår ulovlige elementer i kontrakten. I sidste ende kan det ende med at koste dyrt og forlænge drømmen om en ny ejendom. Vi er med i hele processen.

Problemstillinger ved nybyggeri

Der kan dukke flere potentielle problemstillinger op ved nybyggeri, som vores rådgivere kan hjælpe med. Vi har samlet nogle af dem her til et overblik over, hvad du kan møde:

  • Aftaler vedrørende betaling og hvilke muligheder for ekstrabetaling
  • Deadline på byggeriet og hvad med forsinkelser?
  • Kvaliteten af byggeriet
  • Kompensering i form af fejl i byggeriet
  • I tilfælde af du ikke er tilfreds med nybyggeriet, hvad skal du stille op?

Med en rådgiver på din sine, er du sikret kompetente fagfolk med et kritisk blik på alle aspekter af dokumenterne. Der er nok bekymringer ved boligkøb, så vi sparrer dig for nogle af dem.

Vær klar fra starten af

Selvom det kan være fristende at starte projektet så hurtigt som muligt, vil det være en god ide at få styr på alle aftaler og kontrakter for starten af. Hvis projektet allerede er i gang, før fejlen opdagen, kan det blive en dyr affære at rette op på. Du bør også tjekke op på, om der nogle forsikringer i forbindelse med byggeriet, du skal have styr på. Med en rådgiver på sidelinjen, er du sikker på at kontrakterne overholder loven og du kan få mere ro i maven.

Lexly hjælper dig i hus

Har du brug for hjælp og vejledning ved nybyggeri og er du i tvivl om det juridiske er på plads? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i boligrådgivning, så du er sikker på at få kompetente fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor vælge juridisk rådgivning ved nybyg?

Et projekt med nybyggeri strækker sig ofte over en længere periode og involverer mange forskellige parter - alt fra bygherre, håndværkere til rådgivere. Ved at alliere sig tidligt med en juridisk rådgiver undgår du de misforståelser og uoverenstemmelser som kan opstå i de forskellige kontrakter.

Hvilke opgaver har den juridiske opgaver ved nybyg?

Vores rådgivere er med hele vejen i dit byggeprojekt. På den måde har du mere ro i maven og en du kan stille spørgsmål til. Vi hjælper med at gennemgå entreprisekontrakten, kontrakten for købet og andre relevante kontrakter du måtte have og hjælper med de juridiske aspekter.

Hvad er en entreprisekontrakt?

Entreprisekontrakten fungerer som den juridiske aftale mellem dig og det firma, der skal bygge huset for dig. I kontrakten er det bl.a. bestemt købsprisen, betalingsbetingelser, tidsplan, regler for dagbøder, kvalitet mm.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis