Baggrund

Rettigheder over design

Immaterialretten er en juridisk disciplin, der dækker over frembringelsen af værker skabt ved brug en intellektuel indsats. Det er netop også derfor, at rettigheder over design hører ind under immaterialretten. Personer der bygger deres forretning på frembringelsen er unikke designs er særligt sårbare overfor eventuelle krænkelser af deres design. Derfor vil de personer, der bygger deres forretning på brug af design også gerne sikre sig bedst muligt. Det kan vi hos Lexly hjælpe med.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er designret?

Man kan opnå kontrol over sine designs ved blandt andet at lave en registrering af sit design. På den måde har man styr på sine rettigheder over design, hvem der har ret til at benytte ens design, ligesom man altid er klar over, hvordan designet forvaltes. Hvad enten man designer møbler, lamper eller stole, så er det fælles for alle designs, at hvis der skal opnås designret, så skal der i juridisk forstand være tale om et produkt eller en del af et produkts udseende. Ligesom det gør sig gældende ved ophavsret og patenter, er der nogle grundlæggende krav, som skal opfyldes før end, der kan være tale en berettiget adgang til opnå designret.

Mange ønsker at opnå designret i relation til deres erhvervsudøvelse. Det kan netop være eneretten til udnyttelsen af et givent design, der kan være hele omdrejningspunktet i virksomheden. Er man en nyopstartet virksomhed, kan en designret også være fordel at opnå, hvis man eksempelvis gerne vil have investorer med ombord. Kan man vise registeringer på sit design, så er chancen for at andre kommer og snupper idéen nemlig langt mindre.

Vil du have hjælp i relation til rettigheder over dit design?

Der er flere forskellige typer af beskyttelse, som man kan opnå på sit design. Man kan både opnå beskyttelse nationalt, i EU og internationalt. Vi hjælper med alle ekspeditioner i relation til designbeskyttelse. Det betyder, at vi bistår med den praktiske del af registreringer, ligesom vi også rådgiver dig ift., hvilken type af registering, der er relevant i din situation.

Oplever du at nogen krænker dine designrettigheder? Vi hjælper med al form for sagsbehandling i relation til en situation som denne. Vores jurister har mangeårig erfaring med netop dette område, og kan hjælpe med alle aspekter vedrørende designrettigheder. Vi hjælper med vurderinger af krænkelser, ligesom vi også kan assistere med kommunikation med parter, der krænker din designret.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Ønsker du hjælp i relation til desingrettigheder? Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til ift. dit problem. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i immaterialret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Designbeskyttelse

Ofte stillede spørgsmål om rettigheder over design

Hvordan får man rettigheder over sit design?

Du skal igennem en række trin for at sikre dit produkt med en designbeskyttelse. Dette kan gøres på Patent- og Varemærkestyrelsens hjemmeside.

Hvorfor er det vigtigt at få designbeskyttelse?

En designregistrering beskytter dit produkts udformning og udseende. Det kan både være tøj, smykker, møbler, elektronik, brugskunst, biler, emballage og bygninger til computergrafik osv. Med en designregistrering kan du beskytte dit design i et officielt register. På den måde kan man forhindre at andre efterligner eller kopierer produktet.

Hvad træder det at få designbeskyttelse?

Der findes overordnet to hovedbetingelser, der skal opfyldes, for at et design kan beskyttes effektivt. Først og fremmest skal designet skal være nyt. Herudover skal designet have individuel karakter. Hos Lexly kan vi nemt og enkelt hjælpe dig med designregistreringen.

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis