Abstrakt mangelsbegreb

Defekte eller mangelsfulde ydelser, der underlægges et abstrakt mangelsbegreb, vil skulle sammenlignes med almindelige genstande af den samme pågældende art for at afsløre om varen er af dårligere kvalitet og beskaffenhed end "standarden". Omvendt vil et konkret mangelsbegreb bero på (eller udledes af) den aftale, der er indgået mellem parterne.

Fx vil cykeldæk, der ikke kan tåle vejsalt, ud fra et abstrakt mangelsbegreb være mangelfulde/defekte. Såfremt cykeldækkene blev solgt til indendørs banecykling, så vil de ud fra et konkret mangelsbegreb ikke kunne anses for værende mangelfulde, selvom de ikke kan tåle vejsalt.

Relaterede ord

Formel mangel

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et abstrakt mangelsbegreb?

Et abstrakt mangelsbegreb er en måde at vurdere, om en vare er mangelfuld eller defekt ved at sammenligne den med almindelige genstande af samme art for at afgøre, om varen er af dårligere kvalitet og beskaffenhed end "standarden".

Hvordan adskiller et abstrakt mangelsbegreb sig fra et konkret mangelsbegreb?

Et abstrakt mangelsbegreb baserer sig på en sammenligning med almindelige genstande af samme art, mens et konkret mangelsbegreb beror på den aftale, der er indgået mellem parterne, og vurderer mangler ud fra de specifikke aftalte forhold.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis