Advokat

Advokat er en beskyttet titel, der kan bruges af jurister, der har gennemført advokatuddannelsen. For at kunne blive advokat skal man bl.a.:

  • være myndig,
  • have bestået dansk juridisk bachelor- og kandidateksamen,
  • have været mindst tre år i en praktisk juridisk virksomhed, og
  • gennemføre advokatuddannelsen og bestå både den skriftlige advokateksamen samt den praktiske prøve i retssagsbehandling.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskel på en jurist og en advokat?

En advokat er den eneste professionelle, der kan repræsentere dig i retten, mens en jurist kun kan rådgive og vejlede. Dermed er forskellen mellem en jurist og en advokat, at en advokat har møderet i retssalen. Hvis du har brug for repræsentation i retten, skal du kontakte en advokat.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis