Afbrydelse (ved forældelse)

En kreditor kan afbryde forældelse af en fordring, dvs. udsætte forældelsesreglerne ved at foranstalte en række handlinger. Resultatet af en afbrydelse vil i så fald være en ny forældelsesfrist af samme tidslængde.

Som eksempel: A skylder B 1.000 kr. A betaler ikke B pengene tilbage, men fordringer vil gælde i 10 år, jf. Forældelsesloven. 9 år efter tidspunktet for lånet har A endnu ikke betalt pengene tilbage. Såfremt B fremsender en rykker på dette tidspunkt, da vil der ske afbrydelse af forældelsesfristen og B vil kunne forlænge sin fordring med yderligere 10 år. Hvis ikke der sker afbrydelse vil fordringen være tabt efter 10 år.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis