Aktindsigt

Aktindsigt har almindeligvis 3 forskellige juridiske betydninger.

  • I forbindelse med en retssagsproces: En part kan i en retssagsproces have krav på at få aktindsigt i de beviser, der fremlægges imod ham.
  • I forbindelse med en forvaltningssag: En part kan i en sag kræve at gøre sig bekendt med de dokumenter, der gjort brug af i forbindelse med afgørelsen ved en administrativ myndighed.
  • I forbindelse med offentlig adgang til oplysninger hos myndighederne: En borger kan søge om aktindsigt i oplysninger hos offentlige myndigheder.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad vil det sige at få aktindsigt?

At få aktindsigt betyder at have adgang til at se dokumenter, der er en del af sagsbehandlingen hos en offentlig myndighed. Du kan normalt få aktindsigt ved at få udleveret kopier af dokumenterne. Aktindsigt kan gives i henhold til offentlighedsloven eller forvaltningsloven, og det giver dig mulighed for at få indsigt i relevante informationer og dokumentation fra offentlige myndigheder.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis