Båndlæggelse

Båndlæggelse betegner en ordning, hvor midler sættes fast, typisk i en fastlagt tidsperioden, hvilket indebærer, at ejeren ikke kan råde over dem. Dette medfører også, at dennes kreditorer udelukkes fra at søge fyldestgørelse deri. Båndlæggelse af tvangsarv kan dog tilsidesættes, hvis der er tale om en velfærdssag for arvingen, eller hvis arven er af mindre værdi.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er båndlæggelse?

Båndlæggelse betyder, at en arv er låst, hvilket betyder, at en arving ikke kan disponere frit over de midler, der er låst. Arvingen kan kun trække renten. Kreditorerne kan ikke få adgang til de låste midler, så længe arvingen er i live. Dog kan tvangsarv kun være låst indtil arvingen fyldte 25 år.

Hvad kan båndlægges?

Du kan båndlægge både friarv og tvangsarv til børn under 25 år. Båndlæggelse af arv giver dig kontrol over, hvornår og hvordan pengene udbetales samt hvordan de skal bruges. Båndlæggelse er en måde at beskytte arven og sikre, at den anvendes i overensstemmelse med dine ønsker.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis