Barter-aftale

En barter-aftale betegner en aftale om udveksling af ydelser, men hvor der ikke indgår penge-ydelser. Barterhandler har eksisteret i århundrede, hvor der altså er tale om en aftale, hvor der udveksles tjenesteydelser og lign uden kontant betaling. Det kan være en byttehandel mellem to virksomheder. I stedet for at betale hinanden for udført arbejde bytter de ydelser, der har samme værdi.

''Barter deals'' indgås af mange forskellige mennesker og virksomheder på alle niveauer.

Fordele ved barter-aftale

Det smarte ved byttehandlen er, i modsætning til kontante handler, at varen/ydelsen der byttes med, normalt vil have en større værdi, for den der får den, end den der afleverer den. Dermed er fortjenesten til forskel. Det gælder begge veje – for begge parters varer der byttes og dermed en bedre aftale for begge parter.

Mange gange gennemføres byttehandler mellem privatpersoner og virksomheder. Der er i sig selv intet ulovligt i byttehandler, såfremt de registreres i regnskaberne hos begge parter på den rigtige måde.

Hvornår benyttes barter-deals?

Hvis man udveksler goder eller services uden brug af penge, er der tale om en barter-aftale.

Det kan f.eks. være en gulvlægger lægger gulv for en bekendt, som er taglægger. Herefter lægger taglæggeren tag på vennens hus, som betaling for gulvet.

Barter-aftale kan også benyttes i sammensætningen af et sponsorat. På den måde bevæger sponsoratet sig mere over mod et mere strategisk partnerskab.

Relaterede ord

Taleret

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis