Betænkning

En betænkning er et lovforberedende udvalgsarbejde, hvor udvalget på baggrund af et kommissorium behandler et vist retsområde, oftest med henblik på at vurdere behovet for ny eller ændret lovgivning på området. Hertil kommer, at der udarbejdes et lovudkast med tilhørende bemærkninger, såfremt der kan findes et behov herfor.

Relaterede ord

Kassation

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en betænkning?

En betænkning er en skriftlig vurdering og anbefaling fra et folketingsudvalg vedrørende et lovforslag eller et forslag til en beslutning. Efter første behandling i folketinget bliver forslaget normalt henvist til nærmere undersøgelse i udvalget. I betænkningen udtrykker medlemmerne af partierne deres holdning til forslaget. En betænkning er derfor en vigtig del af lovgivningsprocessen i Danmark.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis