Bilbogen

Bilgbogen indeholder tinglysning, ejendomsforbehold og underpant i motorkøretøjer, påhængs- og sættevogne til biler samt campingvogne. Ved tinglysning opnås beskyttelse mod aftaler i god tro og kreditorforfølgning. Grundlæggende er Bilbogen et centralt register, hvor diverse kreditorer kan registrere deres rettigheder. Det kan bl.a være ejendomsforbehold, pant, udlæg samt ejers død eller konkurs over forskellige køretøjer såsom biler, motorcykler, campingvogne osv.

Hvornår skal man bruge Bilbogen?

Når du køber bil, motorcykel eller campingvogn af andre privatpersoner, så skal du huske at tjekke for restgæld inden udarbejdelse af slutseddel. Hvis der er restgæld i køretøjet og registreret pant hos Bilbogen, skal man som køber af bilen sikre sig at restgælden bliver indfriet og patent i bilen bliver dermed fjernet.

Ligesom det er tilfældet med ejendomsforbeholdet, skal du sikre dig, at en sælger med pant i bilen betaler hver krone tilbage til banken, før du sætter din underskrift på slutsedlen. 

Hvordan laver men en forespørgsel på Tinglysning.dk?

Du kan få adgang til bilbogen på tinglysning.dk, hvor du kan lave en forespørgsel på køretøjet. Den eneste, du skal bruge til forespørgslen, er bilens eller køretøjets stelnummer.

Relaterede ord

Leasing

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er bilbogen?

Bilbogen er et offentligt register over alle køretøjer i Danmark. Du kan finde Bilbogen online, så du altid har mulighed for at slå op i den og dermed foretage en forespørgsel på Bilbogen. Det kan være oplysninger om bilens nuværende ejerforhold, pant, udlæg og andet.

Hvordan får du adgang?

Du kan få adgang til bilbogen på Tinglysning.dk, hvor du kan lave en forespørgsel på køretøjet. Den eneste, du skal bruge til forespørgslen, er bilens eller køretøjets stelnummer.

Hvad kan man bruge Bilbogen til?

Når du køber en bil, er det vigtigt at få tjekket om der er pant eller udlæg i bilen. Derfor kan man benytte hjemmesiden til at afklare spørgsmålet, så du tryg kan køre og købe en bil. Køber du som bilforhandler en bil med pant eller udlæg, er bilen mangelfuld, medmindre du har accepteret tinglysningen.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis