Bogføringspligtig

I Danmark er alle erhvervsdrivende virksomheder, der er etableret i Danmark samt visse andre virksomheder pålagt en pligt til at opbevare regnskabsmateriale i 5 år, jf. bogføringslovens §§ 1 og 10.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er bogføringspligt?

Bogføringspligt er en forpligtelse for alle danske virksomheder til at registrere indtægter og udgifter ifølge bogføringsloven. En ny bogføringslov vil forbedre digitaliseringen af vigtige bogføringsprocesser og træder i kraft i 2023. Bogføring er afgørende for at sikre korrekt regnskabsføring og opretholde lovgivningsmæssig overholdelse.

Hvornår kommer den nye bogføringslov?

Den nye bogføringslov træder officielt i kraft den 1. juli 2022. Fra juli 2024 vil der være krav til digital bogføring, som gradvist vil blive implementeret over flere år. Se en tidslinje over de vigtigste datoer i forbindelse med bogføringsloven nedenfor. Få mere information om den nye bogføringslov og dens implementering.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis