Caching

Hvad betyder cache?

Caching er et begreb, der dækker over den midlertidige opbevaring af digital information i forbindelse med et besøg på en hjemmeside. En cache fungerer som en form for mellemstation for data, hvor din processor, browser osv. kan hente data direkte. Dette gøres for, at den enkelte side kan loades hurtigere i fremtiden.

Virksomheder bør som udgangspunkt tage stilling til caching i deres cookie- og privatlivspolitik.

Fordele og ulemper ved caching

Fordelene ved brugen af en cacher er først og fremmest forbedringer på hastigheden. Den lagrede data gør det muligt at loade indhold fra browsere og apps hurtigere. 

Ulempen kan bl.a. være at cacher benytter sig af forældet data, som kan resulterer i at du loader en gammel version af en app eller hjemmeside. Herudover samler en cacher data uden din samtykke. Du kan også opleve at cachelagret bliver fyldt, som kan ende ud i lagringsmangel.

Sådan ryddes en cache

Sådan rydder du din caching:

Android:

  • Tryk på: menu -> indstillinger -> programmer -> administrer programmer -> ”ryd cache” - i selve app’en

iOS (Mac):

  • I Safari (indbyggede browser), herefter i dine indstillinger med ”fjern tidligere besøgte sider”  
  • I apps: tryk på: indstillinger -> generelt -> brug - se hvilke apps, der bruger meget data -> slet og geninstaller disse.

Ofte stillede spørgsmål om caching

Hvad betyder caching?

Caching er et lagringssystem, der gemmer data på din vej rundt på hjemmesider på nettet. Det kan f.eks. være når du shopper, læser nyheder eller foretager dig anden online aktivitet.

Hvad er formålet med caching?

Systemet lagrer løbende data fra disse hjemmesider for at gøre din online oplevelse hurtigere og mere bekvem når du færdes online og besøger de samme sites igen og igen.

Hvad er fordelen ved coching?

Fordelene ved brugen af en cacher er forbedringer på hastigheden. Den lagrede data gør det muligt at loade indhold fra browsere og apps hurtigere.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis