Certeparti

Certeparti er en skriftlig søbefragtningskontrakt, der beskæftiger sig med de transportmæssige forhold til søs og befragtning af skib. Kontrakten indgås oftest mellem skibets reder og modtageren af transportydelsen.

Forskellige former for certeparti

Der er to former for certepartier:

  • Timecharterpartier: Her lejes skibet af modtageren af transportydelsen i et bestemt antal timer (hyre på bestemt tid).
  • Voyagecharterpartier: Her lejes skibet af modtageren af transportydelsen til en bestemt rejse.

Derudover findes der også to former for søfragt:

  • Ladning: Dette er fragt, der indebærer, at skibet fragter varer fra én havn til en anden.
  • Livsfragt: Dette er fragt, der indebærer, at skibet fragter passagerer fra én havn til en anden.

Hvordan indgås et certeparti?

Der er to hovedmåder at indgå et certeparti på.

Den første og mest almindelige måde er, at rederiet udarbejder kontrakten, og at denne bliver underskrevet af rederiet og af modtageren af transportydelsen.

Den anden måde er, at der indgås en såkaldt standardkontrakt, der er udarbejdet af et internationalt søfartsorganisation, såsom Søfartsstyrelsen eller International Maritime Organization (IMO).

Hvornår indgås et certeparti?

Et certeparti indgås, når skibet skal fragte noget til en destination, og skal sikre, at rederiet kan aflevere varen til den rigtige person. Certepartiet sikrer også, at skipper og rederiet har den fornødne information til at foretage rejsen.

Hvad skal certepartiet indeholde?

Certepartiet skal indeholde informationer om, hvilket skib der skal bruges, hvor rejsen skal gå til, hvilken rute skibet skal følge, og hvor meget tid rejsen vil tage. Derudover skal der stå, hvilke forholdsregler skipper og besætning skal tage under rejsen, og hvilke dokumenter der skal medbringes.

Relaterede ord

Procesbevilling

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et certeparti?

Begrebet dækker kort sagt over en kontrakt om befragtning af skib.

Hvad koster fragten under certeparti?

Fragten eller hyren, der skal betales under et certeparti, kan være meget stor. Herudover kan risikoen for at ifalde erstatningsansvar i tilfælde af skade på skib eller gods kan være betydelig.

Hvilke former for certepartier findes der?

Certepartier deles op i rejsecertepartier, tidscertepartier og contract of affreightment m.fl. F.eks. er tidscertepartier (hyre på bestemt tid) og rejsecertepartier (hyre til en bestemt rejse er foretaget).

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis