Civilkøb

Civilkøb er hverken forbrugerkøb eller handelskøb. Civilkøb kan f.eks. være et køb/salg mellem to private fra eksempelvis Den Blå Avis. Købelovens almindelige regler gælder for handel mellem private, men reglerne om forbrugerkøb gælder ikke. Man skal derfor være ekstra opmærksom, når man indgår i et civilkøb.

Køber du varer over nettet i EU, er du normalt sikret 14 dages fortrydelsesret. Køber du en vare af en privatperson, har du kun denne ret, hvis du har aftalt det med sælgeren.

Tre forskellige køb

  1. Handelskøb: Handelskøb dækker over, at du som erhvervsdrivende handler med en anden erhvervsdrivende. Det kan f.eks. være en slikbutik, der køber is af dem, der laver isen, som skal sælges i slikbutikken, kaldes det købeloven for et handelskøb. Handelskøb findes i Købelovens § 4.
  2. Forbrugerkøb: Køber du som privatperson et produkt eller en serviceydelse i en forretning, kaldes det et forbrugerkøb. Forbrugerkøb findes i Købelovens § 4a.
  3. Civilkøb: Kan være en aftale indgået mellem to private. Det kan f.eks. være i forbindelse med køb gennem Den Blå Avis.

Forbrugerbeskyttelse

De forbrugerbeskyttende bestemmelser som ikke kan fraviges i forbrugerkøb gælder som udgangspunkt ikke ved handelskøb. Købeloven gælder både ved forbrugerkøb  og ved handelskøb . Loven indeholder bl.a. sælgerens og kundens forpligtigelser i forbindelse med et køb, og hvad konsekvenserne er, hvis forpligtigelserne ikke overholdes.  

Relaterede ord

Afhentningskøb

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis