Debitor

Debitor betegner i korte træk en skyldner i et gældsforhold.

Relaterede ord

Clausula pønalis

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder det at være debitor?

En debitor er en juridisk enhed, virksomhed eller person, der skylder penge til en kreditor. En kreditor er en enhed, der har penge til gode hos en debitor. At være debitor betyder at have en økonomisk forpligtelse til at tilbagebetale skyldig gæld til en kreditor.

Hvem er debitor og kreditor?

En debitor er den person eller virksomhed, der skylder penge til en kreditor. En kreditor er derimod den enhed, der har penge til gode hos en debitor. Dette forhold mellem kunde og leverandør er essensen af en debitor- og kreditorrelation.

Hvornår er man debitor?

Man bliver en debitor, når man har en gæld til en anden person eller virksomhed, som kaldes en kreditor. Begrænset til at være en skyldner, kan debitor opdeles i to typer: pengedebitor og realdebitor. At være debitor indebærer at have en økonomisk forpligtelse over for en anden part.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis