Deklaratorisk

Deklaratorisk lov er retsregler, som kun kommer til anvendelse, for så vidt parterne ikke udtrykkeligt eller stiltiende har vedtaget andet. Med andre ord er det fravigeligt.

Relaterede ord

Præceptiv lov

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår anvendes deklaratorisk lov?

Deklaratorisk lov kommer til anvendelse, når parterne ikke udtrykkeligt eller stiltiende har aftalt andet. Det betyder, at hvis parterne i en aftale ikke har aftalt bestemte vilkår, vil de deklaratoriske regler træde i kraft som standard.

Hvordan adskiller deklaratorisk lov sig fra imperativ lov?

Deklaratorisk lov adskiller sig fra imperativ lov, idet imperativ lov indeholder regler, der ikke kan fraviges ved aftale mellem parterne. Imperative regler skal overholdes uanset parternes ønsker, mens deklaratoriske regler kan ændres ved aftale.

Kan du give et eksempel på deklaratorisk lov?

Et eksempel på deklaratorisk lov er reglerne om forbrugerkøb. Hvis en forbruger og en sælger ikke har aftalt en bestemt garanti for et købt produkt, vil de deklaratoriske regler om garanti træde i kraft. Disse regler kan dog fraviges, hvis parterne f.eks. aftaler en længere eller kortere garantiperiode end den, loven foreskriver.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis