Driftstab

Driftstab er det tab, som opstår ved, at en virksomhed helt eller delvis må standses i en periode. Hvis tabet sker som følge af en skadevoldende begivenhed, har ejeren som udgangspunkt ikke blot krav på erstatning for den skete skade, men også et krav mod skadevolderen for tab af fortjeneste. Driftstabet er således utilsigtede udgifter, f.eks. som følge af skade, tyveri og underslæb.

Hvad kan man gøre for at beskytte sin virksomhed mod driftstab?

En driftstabsforsikring fungerer i høj grad som et sikkerhedsnet, der beskytter dig mod uventede nedgange i driften og virksomhedens indtægter. Hvis du har en virksomhed, vil en driftstabsforsikring være en god investering. En driftstabsforsikring kan hjælpe din virksomhed igennem hårde tider, og går ind og dækker hvis der sker driftstab.

Driftstab referer til tab i virksomheden som følge af f.eks. brand, tyveri eller hærværk. Hvis uheldet sker for din virksomhed, og du ikke har en forsikring, kan det blive en dyr omgang.

Hvordan fastsættes en forsikring?

Det er typisk sådan, at forsikringstageren har pligt til at give forsikringsselskabet alle oplysninger, herunder regnskabsmæssige, til brug for fastsættelse og udregning af erstatning.

Eksempel på driftstab: Fødevarestyrelsen udbetaler erstatning for driftstab til minkavlere. Driftstabserstatning dækker det tab ud over skindværdien, som minkavlerne har haft ved aflivning af deres avlsdyr som følge af COVID-19. Prisen for erstatningen for driftstab vil afhænge af, hvorvidt man vælger at lukke din minkvirksomhed permanent eller planlægger at genoptage din minkdrift efter en midlertidig lukning af din minkvirksomhed. 

Kilde: fødevarestyrelsen.dk

Relaterede ord

Hensættelse

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis