EF

EF er en forkortelse for Det Europæiske Fællesskab, der siden 1. december 2009 blev erstattet af EU - Den Europæiske Union.

Hvordan blev Det Europæiske Fællesskab til?

EF's historie begynder kort efter 2. verdenskrig, hvor det europæiske kontinent ligger i ruiner. Flere europæiske politikere og tænkere så det som en nødvendighed at etablere fællesskaber på tværs af de europæiske lande. Formålet vat at sikre fred og forhindre en ny krig.

Der blev derfor etableret flere fællesskaber, herunder Det Europæiske Samarbejdsorganisation (EOS) og Det Europæiske Atomenergifællesskab (EURATOM).

Det Europæiske Fællesskab for Kul og Stål (ECSC) blev etableret i 1951, og dette fællesskab er senere blevet anset som EF's forløber. ECSC blev etableret med det formål at regulere kul- og stålproduktionen i de europæiske lande. Dette fællesskab varede frem til 2002.

EF blev etableret i 1957 med Det Europæiske Fællesskab for Våbenhandel (EFTF) og Det Europæiske Økonomiske Fællesskab (EEF) som forløbere. EFTF og EEF blev etableret med henblik på at regulere henholdsvis våbenhandel og handel med faste ejendomme i de europæiske lande.

EF-traktaten blev underskrevet af Belgien, Danmark, Frankrig, Vesttyskland, Italien, Luxembourg, Nederlandene og det daværende Vest Berlin i 1957. Traktaten trådte i kraft den 1. januar 1958, og EF blev dermed etableret.

EF's medlemslande

I starten bestod Det Europæiske Fællesskab af otte medlemslande, men er siden blevet udvidet til at omfatte i dag 27 medlemslande.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan blev Danmark medlem i EF?

Ved folkeafstemningen den 2. oktober 1972 stemte et flertal af danskerne ja til medlemskab af EF, hvorefter Danmark blev medlem af EF fra den 1. januar 1973.

Hvornår kom EF til at hedde EU?

Det Europæiske Fællesskab kom til at hedde EU (Den Europæiske Union), da Maastricht-traktaten trådte i kraft d. 1. november 1993.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis