Ejendomsfunktionær

En person, der er ansat til at udføre arbejde, der relaterer sig til udlejningsejendomme. Et eksempel på dette er en vicevært, der dog ikke altid er ejendomsfunktionær. Personer, har er ansat som ejendomsfunktionærer, er desuden omfattet af funktionærloven.

Hvad laver en ejendomsfunktionær?

Ejendomsfunktionærens arbejdsopgaver er mangeartet, derfor kan ejendomsfunktionærer have mange funktioner. Det kan f.eks. være:

  • Arbejde med affaldshåndtering og vedligeholdelse eller renholdelse af grønne områder.
  • Føre tilsyn med bygninger og anlæg på erhvervsejendomme og i boligselskaber, herunder håndværksmæssige reparationer af tekniske installationer, som ikke kræver autorisation.  

Nogle steder bliver titlen ”pedel” eller ”ejendomsinspektør” brugt i stedet for ejendomsfunktionær, selvom det i bund og grund er det samme.

Relaterede ord

Ejendomsformidler

Ofte stillede spørgsmål

Hvad laver en ejendomsfunktionær?

Er en person, der er ansat til at vedligeholde og passe en ejendom både ude og inde. Det er bl.a. almindelige reparationsopgaver og udskiftningsopgaver, der er vigtige i forhold til at få ejendommen til at fungere optimalt.

Hvor er ejendomsfunktionæren ansat?

Ejendomsfunktionærerne er ansat i forskellige typer af ejendomme og virksomheder. Det kan være alt lige fra banker og uddannelsesinstitutioner til sportshaller. Ofte benævnes titlen ”pedel” eller ”ejendomsinspektør” brugt i stedet for ejendomsfunktionær.

Hvad betyder det at være ansat under funktionærloven?

Når en medarbejder er ansat som funktionær betyder det, at ansættelsesforholdet er underlagt funktionærloven. Funktionærloven indeholder regler om bl.a. opsigelse, barsel, sygdom og fratrædelsesgodtgørelse for en bestemt gruppe af lønmodtagere.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis