Ejendomsret

Et paraplybegreb, der relaterer sig til den almindelige råderet over diverse ting, hvor der på området ikke eksisterer eller gælder andre regler, lovgivning og/eller viljeserklæringer.

Relaterede ord

Løsningsret

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder ejendomsret?

Ejendomsret betyder retten til at have fuld kontrol over ens egne økonomiske aktiver, medmindre der er specifikke begrænsninger fastsat af en privat viljeserklæring eller loven. Det er retten til at råde frit over ens ejendom og formuegoder.

Hvad betyder den private ejendomsret?

Den private ejendomsret betyder, at enhver fysisk eller juridisk person har ret til at blive respekteret for deres ejendom. Man kan kun berøves sin ejendom, hvis det er i samfundets interesse og i overensstemmelse med loven og folkerettens principper. Denne ret er vigtig for at opretholde beskyttelse af individets ejendom i Danmark.

Hvornår overgår ejendomsretten?

Ejendomsretten overgår, når den fulde købesum er betalt og vilkårene er opfyldt. Det betyder, at køber først får ejendomsret over den solgte vare, når betalingen er overleveret til sælgeren. Selvom køberen ikke har betalt den fulde købesum endnu, har han stadig råderet over varen.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis