Ejerlejlighedsskat

En skat som tilfalder nogle typer af førstegangsafståelser af ejerlejligheder.

Ofte stillede spørgsmål

Hvem skal betaler ejendomsskat i en ejerlejlighed?

Hvis du ejer en ejerlejlighed, en villa eller andre helårsboliger, og sommerhuse, er det dig som ejer, der skal betale grundskylden direkte til kommunen. Hvis du derimod ejer en andelsbolig, er det andelsforeningen og ikke dig som andelshaver, der er ansvarlig for at betale grundskylden.

Hvad skal jeg betale i ejendomsskat i 2023?

I 2023 skal du ikke betale mere i ejendomsskat end du gør i dag. Grundskylden kan stige med op til 2,8 %, men denne stigning indefryses automatisk, så du vil ikke mærke det i dit budget. Du skal kun betale beløbet, når du sælger din bolig, medmindre du aktivt fravælger indefrysningen.

Hvad bliver min ejendomsskat i 2024?

Ejendomsskatten forventes at ændre sig markant fra 2024. Ejendomsværdiskatten forventes at falde til 0,55% og grundskylden forventes at blive gennemsnitligt 13 promille. Disse ændringer vil resultere i en halvering af de nuværende satser. Så din ejendomsskat vil sandsynligvis blive betydeligt reduceret i 2024.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis