Ejerskifteforsikring

En forsikring, som sælger af en ejendom kan give køberen. Ejerskifteforsikringen skal dække fejl ved bygningens fysiske tilstand, og et præmis for dækning af forsikringen er, at denne fejl var til stede ved overdragelse af ejendommen. Forsikringen dækker således fejl og mangler, som ikke har optrådt i tilstandsrapporten. Det er ikke lovpligtigt at købe en ejerskifteforsikring, men det kan være en rigtig god idé.

Hvorfor er en ejerskifteforsikring vigtig?

For at en forsikringen kan tegnes, er det en forudsætning, at sælger har fået udarbejdet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Forsikringen nævnt dækker skjulte fejl og mangler, der er opstået før køber overtog boligen, og som køber derfor ikke har kendt til. Man kan hurtigt glemme forsikringen i forbindelse med boligkøbet, men det anbefales man husker og prioriterer dette.

Hvis du derimod vælger ikke at købe en ejerskifteforsikring i det hele taget, står du i praksis uden mulighed for at få erstatning for de skader, din bolig evt. måtte have fra den dag, du skriver under på din nye bolig. Derfor anbefaler vi altid boligkøbere at sikre sig selv økonomisk med en god forsikring, da det ellers kan koste dig dyrt.

Hvad koster forsikringen?

Prisen på ejerskifteforsikringen bestemmes ud fra flere faktorer og kan derfor variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Faktorerne kan b.la. være:

  • Hvornår huset er opført
  • Størrelsen på huset
  • Hustes pris
  • Om ejerskifteforsikringen skal gælde 5 eller 10 år
  • Om du vælger ejerskifteforsikring eller udvidet ejerskifteforsikring

Hvem skal betale?

Når du modtager købsaftalen, får du ofte samtidig et tilbud på en ejerskifteforsikring, som sælger betaler halvdelen af. Hvis du ønsker en anden og dyrere ejerskifteforsikring, f.eks med udvidet dækning, skal du selv betale merudgiften.

Relaterede ord

Dækningsprincippet

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en ejerskifteforsikring?

Dette er en forsikring, der dækker alvorlige skader og ulovlige el- og vvs-installationer på huse, som ikke fremgår af tilstandsrapporter eller el-installationsrapporter. Disse rapporter skal laves, før man kan tegne forsikringen.

Hvornår skal forsikringen købes?

Du skal senest købe din ejerskifteforsikring på overtagelsesdatoen, og dermed har råderetten over dit nye hjem. Du kan vælge mellem en 5-årig og en 10-årig udvidet ejerskifteforsikring.

Er det lovpligtigt at købe ejerskifteforsikring?

Det er som udgangspunkt ikke lovpligtigt at købe en ejerskifteforsikring, men det kan være en rigtig god idé. Forsikringen kan bl.a. sikre dig mod væsentlige skader, som ikke er nævnt i tilstandsrapporten og el-installationsrapporten. Det kan være problemer med alt fra tagkonstruktionen, sætningsskader til ulovlige el- og VVS-installationer.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis